Un ciclist rus şi-a schimbat cetăţenia: a ales să devină francez

Organismul de conducere al ciclismului, UCI, i-a acordat ciclistului Ineos Grenadiers, Pavel Sivakov, dreptul de a-şi schimba naţionalitatea din cea rusă în cea franceză, a anunţat vineri echipa sa.

373 afișări
Imaginea articolului Un ciclist rus şi-a schimbat cetăţenia: a ales să devină francez

Un ciclist rus şi-a schimbat cetăţenia: a ales să devină francez

Sivakov s-a născut în Italia din părinţi ruşi care erau şi ei ciclişti şi s-a mutat în Franţa când avea un an.

Ambele federaţii de ciclism au fost notificate, iar el poate concura de acum înainte sub drapelul francez la campionatele naţionale, mondiale şi olimpice, a precizat echipa Grenadiers.

„Franţa este locul în care am crescut şi am fost educat şi unde m-am îndrăgostit de mersul pe bicicletă, ceea ce m-a condus la curse. Mă simt ca acasă", a declarat Sivakov într-un comunicat.

Sivakov a declarat că invazia Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numeşte o operaţiune specială pentru a captura ceea ce consideră naţionalişti periculoşi, l-a determinat să îşi grăbească schimbarea cetăţeniei.

„Am vrut să devin cetăţean francez de ceva timp şi am făcut cererea la UCI, dar având în vedere ce se întâmplă în Ucraina în acest moment, am vrut să accelerez acest lucru", a declarat Sivakov, citat de Reuters.

„Toate gândurile mele sunt alături de poporul ucrainean. La fel ca majoritatea oamenilor din întreaga lume în acest moment, sper la pace şi la un sfârşit rapid al suferinţelor care se întâmplă în Ucraina".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciclism,
sivakov,
ineos

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici