Un director al Match Hospitality a fost arestat pentru trafic de bilete la Cupa Mondială

Poliţia braziliană a anunţat, luni, arestarea lui Ray Whelan, director la Match Hospitality, furnizor exclusiv FIFA, suspectat de a fi şeful reţelei de revânzare ilegală de bilete la meciurile de la Cupa Mondială din Brazilia.

65 afișări
Imaginea articolului Un director al Match Hospitality a fost arestat pentru trafic de bilete la Cupa Mondială

Ray Whelan (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Ray Whelan, director la Match Hospitality, a fost arestat la Copacabana Palace (n.r. - un hotel de lux din Rio de Janeiro unde sunt cazaţi angajaţii FIFA pe timpul Cupei Mondiale)", a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al poliţiei civile braziliene.

Match Hospitality este furnizor exclusiv FIFA a biletelor VIP returnate la Cupa Mondială, care includ pe lângă tichetele de acces în stadion, biletele de avion şi cazare la hoteluri de lux.

Justiţia din Rio de Janeiro a decis plasarea în detenţie provizorie a lui Ray Whelan, dar nu a precizat naţionalitatea acestuia.

Poliţia braziliană a destructurat săptămâna trecută această reţea de revânzare ilegală de bilete şi a arestat 11 prezumtivi membri la Sao Paulo şi Rio de Janeiro, printre care şi franco-algerianul Mohamadou Lamine Fofana, care a fost bănuit iniţial că este şeful organizaţiei.

Poliţia din Brazilia a făcut aceste arestări după ce a ascultat convorbirile dintre Mohamadou Lamine Fofana şi Ray Whelan.

Conform AFP, reţeaua era activă din 2002 şi a vândut aproximativ 1.000 de bilete pe meci la un preţ de bază de 1.000 de euro.

Match Hospitality nu este o filială a FIFA, dar are strânse legături cu forul mondial şi a primit exclusitiviate pentru serviciile de ospitalitate la turneele finale ale Cupei Mondiale din 2018 - Rusia şi 2002 - Qatar.

Societatea Match Hospitality are mai mulţi acţionari, printre care şi firma Infront Sports and Media cu sediul în Elveţia şi condusă de Philippe Blatter, nepotul preşedintelui FIFA, Joseph Blatter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici