Un fost fotbalist român susţine că l-a descoperit pe Luka Modric: Avea 18 ani şi valora 3 milioane de euro

George Ogăraru, fostul fundaş al lui Ajax Amsterdam, l-a descoperit pe Luka Modric înainte ca acesta să ajungă cunscut în fotbalul mare, pe vremea când mijlocaşul central al lui Real Madrid juca la Dinamo Zagreb, în Croaţia natală, şi avea doar 18 ani.

1675 afișări
Imaginea articolului Un fost fotbalist român susţine că l-a descoperit pe Luka Modric: Avea 18 ani şi valora 3 milioane de euro

Un fost fotbalist român susţine că l-a descoperit pe Luka Modric: Avea 18 ani şi valora 3 milioane de euro

Ogăraru a declarat pentru ProSport că a încercat să-l aducă la Ajax, dar olandezii nu au acceptat.

Luka Modric (32 de ani) conduce naţionala Croaţiei spre cele mai înalte orizonturi. Se află la un singur meci de finala Campionatului Mondial, joacă rolul de lider, iar Rusia 2018 poate fi momentul în care el şi colegii lui depăşesc generaţia legendară a ex-iugoslavilor, semifinalistă în Franţa, în 1998. Dar destinul celui care a încântat la Tottenham şi Real Madrid putea fi altul, dacă vocea lui George Ogăraru era ascultată la momentul potrivit.

Fostul fundaş, acum antrenor cu licenţă Pro, a povestit un episod interesant, pe vremea când Modric era doar un tânăr cu potenţial. După un meci între Ajax şi Dinamo Zagreb, fundaşul român a mers la oficialii olandezilor, împreună cu Wesley Sneijder, şi le-a propus acestora să-l cumpere pe croat: ”Am jucat împotriva lui Modric şi le-am spus celor de la Ajax, împreună cu Sneijder, să-l cumpere. El evolua atunci la Dinamo Zagreb şi la acea vreme nu valora mai mult de 3 milioane. Am făcut tot posibilul să fie luat, dar clubul nu a acceptat. Acum are o carieră fantastică”, şi-a amintit Ogăraru.

Câştigător al Ligii cu Real, calificat în semifinalele turneului final, Luka speră la trofeul Balonului de Aur, dar şi la titlul de cel mai bun jucător din Rusia. Iar Ogăraru îl susţine: "Sper şi cred că el va câştiga titlul de cel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial. Dacă se va califica în finală, va avea şanse şi mai mari”, a mai declarat Ogăraru pentru ProSport.

Luka Modric a plecat de la Dinamo Zagreb în 2008, când Tottenham achita 21 de milioane de euro. 4 ani mai târziu se transfera la Real Madrid, în schimbul a 30 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici