Un fotbalist de la Real Madrid ripostează la adresa presei spaniole după ce a fost criticat pentru prestaţiile din tricoul echipei naţionale

  • Căpitanul Ţării Galilor, Gareth Bale, a ripostat la vineri la adresa ziarul spaniol Marca pentru un articol în care a fost descris ca fiind un "parazit".
  • Bale a fost criticat la Madrid presa considerând că a fost mult mai implicat pentru naţionala Ţării Galilor decât pentru Real Madrid.
355 afișări
Imaginea articolului Un fotbalist de la Real Madrid ripostează la adresa presei spaniole după ce a fost criticat pentru prestaţiile din tricoul echipei naţionale

Sursa foto: MediafaxFoto

Bale, care a marcat de două ori împotriva Austriei, joi, pentru a duce Ţara Galilor în finala de baraj pentru Cupa Mondială, spune că vrea să îşi folosească notorietatea pentru a „schimba modul în care vorbim în public şi criticăm oamenii".

"Presiunea zilnică asupra sportivilor este imensă", a scris Bale pe reţelele de socializare.

Publicaţia spaniolă Marca l-a acuzat pe Bale, care s-a alăturat echipei Real Madrid de la Tottenham, pentru o sumă record de 85 de milioane de lire sterline, în 2013, că „suge banii clubului".

Bale a câştigat 14 trofee cu Real, inclusiv patru titluri de Liga Campionilor, dar a fost criticat, în special în ultimele sezoane, pentru numărul mare de accidentări.

În vârstă de 32 de ani, galezul îşi încheie contractul în această vară şi a refuzat să se pronunţe asupra viitorului său la conferinţele de presă din Ţara Galilor.

El a fost fotografiat zâmbind, în timp ce se antrena cu Ţara Galilor săptămâna aceasta, la câteva zile după ce nu a jucat în înfrângerea Realului cu Barcelona. Ca reacţie, titlul de pe prima pagină al publicaţiei Marca a fost unul sarcastic: „Nu mai doare".

Bale a jucat două ore de fotbal în şase luni pentru Real şi a avut doar două apariţii din noiembrie încoace.

Fostul atacant al lui Tottenham nu a vrut să le răspundă criticilor săi după prestaţia incredibilă împotriva Austriei, dar a făcut aluzie la faptul că este rănit de mediatizarea de care a beneficiat.

„Nu am nevoie să trimit un mesaj", a declarat el pentru Sky Sports. „Nu am nevoie să spun nimic, este o pierdere de timp.

"Este dezgustător. Ar trebui să le fie ruşine de ei înşişi. Nu mă deranjează, punct şi de la capăt.

Pot să bat o lovitură liberă dacă sunt în stare să joc. A fost frumos să văd că a intrat".

Declaraţia lui Bale pe reţelele de socializare a arătat clar dezamăgirea sa faţă de modul în care presa spaniolă a scris despre el.

„Mass-media se aşteaptă la performanţe supraomeneşti din partea sportivilor profesionişti şi vor fi primii care vor sărbători alături de ei atunci când vor da randament, iar în loc să empatizeze cu ei atunci când arată un gram de slăbiciune umană, preferă să îi sfâşie, încurajând furia şi dezamăgirea fanilor", a scris el.

„Sper că, până când copiii noştri vor avea vârsta necesară pentru a ingera ştiri, etica şi standardele jurnalistice vor fi fost aplicate mai strict.

„Aşadar, vreau să-mi folosesc platforma pentru a încuraja schimbarea în modul în care vorbim în public şi în care îi criticăm pe oamenii care nu reuşesc să îndeplinească aşteptările adesea nerealiste care sunt proiectate asupra lor."


Tehnicianul Ţării Galilor, Robert Page, spune că Bale are dreptate să vorbească.

„Sunt extrem de mândru de căpitanul meu, el conduce prin exemplu pe teren şi în afara lui", a declarat Page.

„Este un exemplu pentru jucătorii mai tineri şi îi susţin declaraţia 100%. Suntem aici, ca grup, pentru a-l sprijini în orice fel are nevoie.

Are tenacitate mentală, poate face faţă unor astfel de situaţii, dar nu ar trebui să fie nevoit să o facă. Meritul este al lui".

Helen Ward, golghetera Ţării Galilor, a fost de acord cu Page, că Bale are dreptate să răspundă la criticile pe care le percepe ca fiind exagerate.

„Are absolută dreptate să le dea replica, din păcate am văzut de prea multe ori că personalităţi publice au avut de înfruntat astfel de gunoaie şi asta i-a făcut să depăşească limita", a declarat ea la BBC Radio 5 Live.

„Are dreptate să-i denunţe şi să încerce să îşi folosească platforma într-un mod pozitiv pentru a face lucrurile mai bune pentru el şi pentru alţii în viitor".

Jurnalistul Marca Juan Castro spune că ziarul nu face decât să reflecte realitatea situaţiei lui Bale la Madrid.

„Nu am fost surprinşi de reacţia lui Gareth", a declarat el pentru BBC Radio 5 Live.

„Sentimentul nostru aici, la Madrid, este că este păcat că relaţia dintre Gareth şi presa spaniolă s-a terminat aşa.

„Am făcut titluri pozitive foarte mari în primii ani ai lui Gareth aici la Madrid, dar din păcate el a încetat să mai joace aici la Madrid, nu vrea să joace aici, este mereu accidentat şi a jucat doar patru meciuri în La Liga în acest sezon, marcând un singur gol.

„Noi am scris doar realitatea. A fost un fenomen aici în trecut, dar la Madrid nu mai este. Nu ne recunoaştem în cuvintele lui.

Faptul că Gareth nu este selecţionat este o problemă pentru Carlo Ancelotti, el nu se bazează pe el.

"Gareth a fost un fenomen timp de patru ani, dar nu şi acum. Bănuim că este pentru că nu vrea, nu pentru că nu este capabil.

Pentru că, cu Ţara Galilor, a arătat că este încă un fenomen al fotbalului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici