VIDEO  Un înotător egiptean a doborât două recorduri Guinness World Records, deşi are un picior amputat

Un înotător egiptean a doborât două recorduri Guinness World Records după ce şi-a pierdut piciorul în 2015.

702 afișări
Imaginea articolului Un înotător egiptean a doborât două recorduri Guinness World Records, deşi are un picior amputat

Sursa foto: Twitter

Omar Hegazy, în vârstă de 31 de ani, a doborât recordul pentru ”cea mai lungă distanţă înotată sub apă cu o singură respiraţie" şi "cea mai lungă distanţă înotată sub apă cu o singură respiraţie cu aripioare", potrivit unui comunicat al Guinness World Records. El a înotat mai întâi u 56,48 metri fără să respire o singură dată, apoi a îmbrăcat o aripioară şi a înotat 76,7 metri, potrivit CNN.
 
„Nimic nu întrece călătoria", a scris Hegazy într-o postare pe Instagram în care îşi sărbătoreşte recordurile. El a adăugat că s-a "bucurat de prieteniile şi de dragostea necondiţionată pe care am văzut-o în ochii prietenilor, familiei şi antrenorilor mei".
 
Înotătorul s-a confruntat cu provocări semnificative înainte de a stabili recordurile. În 2015, Hegazy era un bancher în vârstă de 25 de ani în Peninsula Sinai când a avut un accident de motocicletă, în care a fost călcat de un camion, potrivit Guinness. După mai multe zile petrecute în spital, el a fost de acord să i se amputeze piciorul. El a mai petrecut câteva săptămâni în spital, unde a trebuit să reînveţe cum să îndeplinească sarcinile de zi cu zi, cum ar fi să meargă la baie în mod independent.
 
Hegazy a fost inspirat să îşi urmărească pasiunea după ce a citit despre Dareen Barbar, un libanez fără un picior, care a doborât recordul mondial pentru cel mai lung şezut static la perete; şi despre Faisal Al Mosawi, un utilizator de scaun cu rotile din Kuweit care a doborât recordul pentru cel mai rapid înot de 10 km cu scufundare.
 
Sursa mea de motivaţie la început a fost faptul că nu mai am prea multe de pierdut", a declarat Hegazy în declaraţia Guinness. „M-am apucat de înot doar pentru că eram foarte supărat. Am găsit o modalitate de a-mi descărca furia şi frustrarea, dar a fost, de asemenea, locul în care m-am simţit cu adevărat liber şi capabil”.
 
Pe lângă faptul că a doborât două recorduri Guinness, Hegazy a mai atins şi alte repere sportive, precum traversarea înot a Golfului Aqaba în 2017 şi finalizarea unei provocări de 700 km cu bicicleta, potrivit site-ului său.
 
În afara piscinei, Hegazy lucrează ca vorbitor motivaţional şi militează pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
„Sper ca aceste titluri Guinness World Records să îi inspire pe alţii şi să servească drept memento că uimitorul este undeva aproape de tine", a declarat el pentru Guinness. „Trebuie doar să deschizi bine ochii".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guinness World Records Arabia (@gwrarabia)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici