Un italian candidează la funcţia de vicepreşedinte al FR de Ciclism

Italianul Michelle Manganiello candidează, alături de Radu Zenianschi, pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, la alegerile ce vor avea loc în 15 martie, la care Eduard Novak va fi contracandidatul lui Ion Badea în ceea ce priveşte postul de preşedinte.

133 afișări
Imaginea articolului Un italian candidează la funcţia de vicepreşedinte al FR de Ciclism

Un italian candidează la funcţia de vicepreşedinte al FR de Ciclism (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

În organigrama Federaţiei Române de Ciclism sunt prevăzute două posturi de vicepreşedinte, iar statutul forului permite ca un cetăţean străin să candideze. Astfel, Michelle Manganiello, care a pătruns în România de câţiva ani cu o marcă de biciclete, încearcă acum să intre şi în conducerea federaţiei. Pe lista pentru postul de vicepreşedinte se află şi Radu Zenianschi, fost arbitru internaţional. Nu este exclus însă să mai apară şi alţi candidaţi.

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte, Ion Badea, actualul conducător al forului, îl va avea contracandidat pe Eduard Carol Novak, campionul paralimpic de la Londra.

"Ajunge dacă spun că trebuie schimbat totul la federaţia română de ciclism?", a afirmat Novak.

Schimbarea nu pare uşor realizabilă, în condiţiile în care Badea, supranumit "Colonelul" (este ofiţer în rezervă MAI) se află în fruntea federaţiei din 1997, cu o întrerupere de patru ani (între 2005-2009, când a fost vicepreşedinte).

În plus, după ce a cucerit trei medalii în ultimele două ediţii ale Jocurilor Paralimpice şi trei titluri mondiale, Eduard Novak încearcă să-i calce pe urme sud-africanului Oscar Pistorius. Dar nu pe cele penale, ci pe cele sportive. Astfel, Novak vrea să devină al doilea sportiv cu dizabilităţi care concurează la Jocurile Olimpice. Anul trecut, la Londra, Pistorius a fost primul sportiv cu dizabilităţi care a participat atât în concursul olimpic, cât şi în cel paralimpic. Iar Novak, care concurează de câteva ediţii la Turul Ciclist al României, ar putea încerca să participe şi în competiţia olimpică de la Rio din 2016. Ambiţia lui este dublată şi de faptul că la naţionalele de anul trecut l-a învins în proba de fond pe singurul participant al României la JO Londra, Andrei Nechita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici