Un meci blând, cu modesta echipă a României

Presa franceză de vineri apreciază că echipa de Cupa Davis a Franţei a fost foarte norocoasă la tragerea la sorţi a primului tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, care i-a scos în cale "un meci blând", cu o formaţie a României considerată "modestă" şi având o componenţă previzibilă.

2 afișări
Imaginea articolului Un meci blând, cu modesta echipă a României

Un meci blând, cu modesta echipă a României

"Franţa regăseşte România în Cupa Davis", titrează site-ul postului de televiziune France 2, care adaugă: "Francezii au ieşit destul de bine la tragerea la sorţi, dacă luăm în calcul faptul că cei mai buni doi jucători români se află în subsolurile clasamentului mondial, Andrei Pavel pe 85 ATP, iar Victor Hănescu pe 105. Tenismenii francezi ar trebui, logic, să treacă de primul tur, dar mai departe lucrurile se vor complica serios, pentru că vor trebui, cel mai probabil, să se deplaseze în Statele Unite".

Cotidianul L'Equipe apreciază că "Franţa beneficiază de unul dintre cele mai blânde meciuri din primul tur al Grupei Mondiale", mai ales în contextul în care Rusia va fi nevoită să înfrunte Serbia lui Novak Djokovici, iar Statele Unite se vor deplasa în Austria pentru ca apoi să întâlnească în sferturi, cel mai probabil, chiar echipa Franţei.

Cotidianul Le Monde notează că "Franţa, care şi-a păstrat in extremis statutul de cap de serie, a fost cruţată la tragerea la sorţi, pentru că se va deplasa în România în februarie 2008".

Directorul tehnic al Federaţia Franceză de Tenis (FFT), Patrice Dominguez, a declarat că tragerea la sorţi a fost favorabilă francezilor. "Cred că este o bună tragere la sorţi. Jucăm cu una dintre cele mai slabe echipe, chiar dacă în Grupa Mondială toate formaţiile sunt periculoase. Pe români i-am mai bătut chiar anul acesta, la Clermont-Ferrand, şi în urmă cu trei ani, la ei acasă, la Bucureşti. Pavel şi Hănescu sunt jucători pe care îi cunoaştem bine şi m-aş mira ca din ei să iasă un Ţiriac şi un Năstase", a afirmat Dominguez.

"Un aer de deja vu", titrează cotidianul Le Figaro. "Ne imaginăm faţa lui Guy Forget la Londra, în timpul tragerii la sorţi a primului tur al Cupei Davis. De la surâzătoare, mina lui cred că a devenit foarte serioasă, ştiind că Franţa putea avea adversari înfricoşători ca Serbia sau Cehia. Căpitanul Franţei şi-a putut regăsi zâmbetul imaculat: oamenii săi vor înfrunta doar modesta echipă a României. Un sejur la Belgrad sau la Praga nu mai este la ordinea zilei, Franţa datorând acest lucru norocului, dar şi statutului ei de cap de serie", scrie Le Figaro.

România va întâlni, pe teren propriu, echipa Franţei, în perioada 8-10 februarie 2008, în primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici