Un necunoscut a plătit un milion de dolari pentru medalia lui Klitschko, dar i-a lăsat-o sportivului

O medalie de aur a campionului mondial la box din Ucraina, Vladimir Klitschko, a fost cumpărată cu un milion de dolari la o licitaţie organizată în scopuri caritabile, iar cel care a achiziţionat-o a decis ca aceasta să rămână la sportiv, a anunţat fundaţia fraţilor Klitschko.

186 afișări
Imaginea articolului Un necunoscut a plătit un milion de dolari pentru medalia lui Klitschko, dar i-a lăsat-o sportivului

Vladimir Klitschko (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Un cumpărător necunoscut a plătit un milion de dolari pentru medalia olimpică a lui Vladimir Klitschko, câştigată la Atlanta, în 1996. Imediat după vânzare, reprezentantul cumpărătorului a anunţat că doreşte ca medalia olimpică să rămână la familia Klitschko", se arată într-un comunicat al fundaţiei ce ajută copiii ucraineni defavorizaţi.

Gestul cumpărătorului l-a impresionat pe Vladimir Klitschko, campion mondial la categoria grea, versiunile IBF, WBO şi WBA, fratele lui Vitali, de asemenea campion, în versiunea WBC.

"Această medalie este la originea succesului nostru şi cheia care a deschis multe uşi pentru noi. Visul nostru a devenit realitate. Şi datorită banilor plătiţi pentru medalie de către binefăcător vom putea transforma în realitate visele a sute de mii de copii ucraineni. Vă mulţumesc în numele acestor copii, al părinţilor lor şi al profesorilor", a declarat Vladimir Klitschko.

La licitaţia ce a avut loc la Kiev s-a strâns suma de 1,5 milioane de dolari, fiind vândute, alături de medalie, şi alte obiecte, între care şi un ceas Piaget cu 412 diamante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici