Un nou scandal în Italia: Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo „interogaţi de poliţie într-o anchetă privind pariurile”

Jucătorii de la Newcastle şi Aston Villa, Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo, aflaţi în cantonament cu reprezentativa de fotbal a Italiei, înaintea meciurilor de calificare la Euro 2024, au fost excluşi, după ce au fost interogaţi de poliţie în legătură cu o anchetă în curs privind pariurile.

214 afișări
Imaginea articolului Un nou scandal în Italia: Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo „interogaţi de poliţie într-o anchetă privind pariurile”

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Naţionala Italiei va întâlni Malta şi Anglia, în cadrul meciurilor de calificare la Euro 2024.

Agenţia de presă italiană ANSA relatează că Tonali şi Zaniolo, au vorbit cu poliţia, joi la baza de antrenament a Italiei din Coverciano, lângă Florenţa, în cadrul unei anchete oficiale. Federaţia italiană de fotbal a confirmat apoi că cei doi jucători s-au întors la cluburile lor şi nu vor participa la următoarele meciuri.

"În această după-amiază, Procuratura din Torino a notificat acte de anchetă împotriva lui Sandro Tonali şi Nicolò Zaniolo, care se pregătesc în prezent cu echipa naţională la Centrul Tehnic Federal din Coverciano.”, a scris Federaţia Italiană de Fotbal, într-un comunicat.

"Indiferent de natura actelor, considerând că în această situaţie cei doi jucători nu sunt în condiţia necesară pentru a face faţă angajamentelor programate în zilele următoare, federaţia a decis, tot pentru a-i proteja, să permită întoarcerea lor la cluburile respective."

Cei doi jucători s-au transferat în vară, Tonali ajungând la Newcastle în schimbul a 55 de milioane de lire sterline de la AC Milan. Mijlocaşul a marcat la debutul său împotriva lui Aston Villa şi a fost titular în şapte meciuri, inclusiv în confruntările din Liga Campionilor cu fostul său club şi cu PSG.

Zaniolo s-a alăturat lui Aston Villa sub formă de împrumut de la Galatasaray, după doar câteva luni petrecute la clubul turc, în urma transferului său de la Roma. El a avut şase apariţii pentru echipa lui Unai Emery până acum în acest sezon.

Italia se află în prezent pe locul doi în Grupa C de calificare pentru Euro 2024 şi se confruntă cu o săptămână crucială în încercarea de a-şi apăra titlul în Germania, vara viitoare.

Peninsularii sunt la egalitate de puncte cu Ucraina şi Macedonia de Nord, la şapte puncte, Anglia fiind în prezent lider cu şase puncte. Echipa lui Luciano Spalletti primeşte sâmbătă, la Bari, Malta, înainte de a se deplasa marţi seara pe Wembley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici