Un portar suedez, cercetat de federaţie pentru că a micşorat poarta

Portarul unei echipe de fotbal din Suedia care a fost filmat în timp ce a mişcat barele porţii sale, pentru a o micşora, la începutul unui meci din prima ligă, face obiectul unei proceduri disciplinare din partea federaţiei suedeze.

21 afișări
Imaginea articolului Un portar suedez, cercetat de federaţie pentru că a micşorat poarta

Un portar suedez, cercetat de federaţie pentru că a micşorat poarta (Imagine: Mediafax Foto)

Kim Christensen, portarul danez al formaţiei IFK Goteborg, lider în prima ligă din Suedia, a fost surprins, miercuri, de către camerele de televiziune în timp ce a deplasat barele mobile ale porţii pe care o apăra cu câţiva centimetri în fiecare parte.

Arbitrul jocului a fost atenţionat, după 20 de minute de la debutul partidei, de către jucătorii echipei Orebro, adversara grupării din Goteborg, că barele porţii apărate de Christensen, plasate pe iarba sintetică, au fost deplasate.

"Cazul a fost adus în atenţia comisiei noastre de disciplină, care a numit un grup de experţi pentru a privi imaginile pe care arbitrii nu le-au putut vedea în timpul jocului. O decizie în acest caz este aşteptată la 1 octombrie", a spus Jonas Nystedt, un purtător de cuvânt al Federaţiei Suedeze de Fotbal.

Portarul danez, în vârstă de 30 de ani, şi-a recunoscut fapta şi a menţionat că nu a fost prima dată că a făcut acest lucru pe terenurile în care porţile nu sunt fixate în sol.

"Un prieten portar m-a învăţat acest truc de câţiva ani, iar de atunci îl fac din când în când", a precizat Kim Christensen pentru tabloidul suedez Aftonbladet.

Presa din Suedia notează că portarul danez va fi cel mai probabil suspendat şi va primi o amendă substanţială.

IFK Goteborg se află pe primul loc în campionatul suedez, la egalitate de puncte cu AIK Stockholm, cu şase etape rămase până la final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici