Un senator francez cere ca lui Karim Benzema să i se retragă cetăţenia franceză şi Balonul de Aur câştigat în 2022

Un senator francez a cerut miercuri să îi fie retrasă cetăţenia franceză lui Karim Benzema, după ce ministrul de Interne Gérald Darmanin a sugerat că fotbalistul ar avea legături cu Frăţia Musulmană, un partid islamist sunnit considerat grup terorist în mai multe ţări din Orientul Mijlociu.

3449 afișări
Imaginea articolului Un senator francez cere ca lui Karim Benzema să i se retragă cetăţenia franceză şi Balonul de Aur câştigat în 2022

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Dacă comentariile ministrului sunt adevărate, trebuie să luăm în considerare sancţiuni împotriva lui Karim Benzema", a declarat Valérie Boyer, vicepreşedinte al partidului conservator Les Républicains.

Boyer a declarat că retragerea Balonului de Aur, cea mai înaltă distincţie individuală pe care o poate primi un jucător profesionist de fotbal, pe care Benzema l-a câştigat în 2022, ar putea fi o "primă sancţiune simbolică" şi a sugerat "retragerea cetăţeniei" ca a doua măsură punitivă împotriva jucătorului francez, cu origini algeriene, conform Politico.

"Nu putem accepta ca un binaţional francez de renume mondial să ne dezonoreze şi chiar să ne trădeze ţara", se arată în comunicatul lui Boyer pe platforma X, fostă Twitter.

Reacţia senatorului francez a venit după ce Darmanin a afirmat marţi că Benzema ar avea legături cu Frăţia Musulmană, într-un interviu acordat postului de televiziune conservator francez CNews, fără a furniza dovezi care să îi susţină afirmaţia.

"Benzema are legături notorii cu Frăţia Musulmană, o ştim cu toţii", a declarat ministrul francez, un adept al unei linii dure în materie de securitate şi secularism.

Informaţia a fost negată rapid de avocatul lui Benzema, Hugues Vigier.

"Acest lucru este fals! Karim Benzema nu a avut niciodată nicio relaţie cu această organizaţie", a declarat Vigier pentru cotidianul francez Le Parisien miercuri seara, adăugând că echipa sa ia în considerare posibilitatea de a intenta o acţiune în justiţie împotriva ministrului francez.

Partid islamist care a ajuns la putere în Egipt după Primăvara Arabă până când a fost înlăturat printr-o lovitură de stat militară în 2013, Frăţia Musulmană primeşte finanţare din Qatar şi este considerată un grup terorist în mai multe ţări din Orientul Mijlociu, inclusiv în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Musulman devotat, care respectă postul în timpul Ramadanului şi nu se sfieşte să îşi expună credinţa pe reţelele de socializare, Benzema locuieşte în prezent în Arabia Saudită după transferul său de la Real Madrid la Al-Ittihad.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici