Un sportiv paralimpic a primit Emblema de Onoare a Armatei României

Emblema de Onoare a Armatei României a fost acordată sportivului paralimpic Theodor Matican. Acesta a fost premiat pentru rezultatele impresionante obţinute la competiţii de înot, triatlon, schi şi ciclism.

217 afișări
Imaginea articolului Un sportiv paralimpic a primit Emblema de Onoare a Armatei României

Un sportiv paralimpic a primit Emblema de Onoare a Armatei României

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, i-a conferit Emblema de Onoare a Armatei României sportivului paralimpic Sorin Theodor Matican, în cadrul unei ceremonii desfăşurate miercuri, la sediul ministerului.

Decoraţia a fost acordată sportivului legitimat la CSA Steaua Bucureşti „în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţiile sportive, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României”.

„Palmaresul sportiv al lui Teo este cu adevărat impresionant, nu doar pentru un sportiv paralimpic, ci pentru oricare practicant al sportului de performanţă. Faptul că a obţinut rezultate atât de bune la mai multe discipline sportive pentru paralimpici – ciclism, schi alpin, înot şi triatlon, denotă un caracter puternic, voinţă de fier şi putere de muncă de neclintit. Te felicit, dragă Teo, pentru aceste rezultate care ne fac mândri şi îţi doresc mult succes la apropiatele competiţii pentru care te pregăteşti!”, i-a transmis ministrul Vasile Dîncu sportivului stelist.

Originar din Craiova, Theodor Matican, în vârstă de 25 de ani, este sportiv paralimpic legitimat la Clubul Sportiv al Armatei.

Potrivit MApN, Theodor s-a născut cu un diagnostic grav, paralizie cerebrală în forma diskinetică, cu tulburări de statică şi dinamică, de mers şi coordonare.

Este absolvent al Facultăţii de Kinetoterapie şi Motricitate Specială, Universitatea din Craiova şi student în anul al III-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

La disciplina paraciclism, unde este antrenat de tatăl său, Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii şi clasări de top la campionatele europene şi mondiale şi s-a clasat pe primul loc la multe concursuri de cupă europeană şi mondială la care a participat în ultimii 10 ani.

Palmaresul lui Theodor Matican conţine rezultate impresionante la concursuri naţionale, mondiale şi paralimpice la schi alpin, la care a cucerit medalii de argint, bronz, şi clasări în primele şapte locuri.

De asemenea, a participat, cu rezultate de top, la concursuri internaţionale şi naţionale de înot pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi la competiţii naţionale de triatlon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici