Un studiu PFA arată că unul din cinci fotbalişti foloseşte nicotină sau produse din tutun

Unul din cinci jucători profesionişti care au luat parte la un studiu comandat de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti (PFA) a declarat că utilizează pouch-uri cu nicotină, pliculeţe de tutun (snus) sau ambele, arată studiul dat publicităţii marţi şi citat de Reuters.

Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Un studiu PFA arată că unul din cinci fotbalişti foloseşte nicotină sau produse din tutun

Un studiu PFA arată că unul din cinci fotbalişti foloseşte nicotină sau produse din tutun

Studiul, realizat de Universitatea Loughborough, a chestionat 628 de jucători de sex masculin din Premier League şi EFL, precum şi 51 de jucătoare din Superliga feminină.

Cercetătorii au intervievat, de asemenea, 16 preparatori fizici şi personal medical care lucrează în prezent în fotbalul masculin şi în academii.

„Peste jumătate dintre utilizatorii actuali din fotbalul masculin au indicat că vor să renunţe în următoarele 12 luni", se arată în studiu.

„Cei mai mulţi jucători au folosit pouch-uri de nicotină, produse legale fără tutun, mai degrabă decât snus pe bază de tutun, cu toate acestea, jucătorii au folosit adesea termenul snus pentru a se referi la pouch-urile de nicotină."

Studiul a constatat că doi din cinci jucători au încercat pouch cel puţin o dată.

Dintre jucătorii intervievaţi care au folosit substanţa, mulţi au raportat elemente de dependenţă de nicotină, 53% în jocul masculin şi 73% în jocul feminin, a adăugat studiul.

„Constatările studiului vor fi folosite pentru a informa propriile programe de bunăstare şi protecţie ale PFA şi pentru a facilita schimbul de cunoştinţe cu cluburile şi echipele medicale în legătură cu utilizarea snus-ului în fotbal".

Studiul a adăugat că estimările privind utilizarea sunt „probabil mai mari decât cele raportate" din cauza refuzului jucătorilor de a dezvălui dacă folosesc pounch.

„Această cercetare ne va ajuta să ne asigurăm că propriile servicii de sprijin ale PFA şi cele ale echipelor medicale ale cluburilor se bazează pe dovezi specifice fotbalului şi sunt adaptate la nevoile jucătorilor", a declarat directorul pentru bunăstarea jucătorilor din cadrul PFA, Michael Bennett.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici