Un veteran care şi-a pierdut ambele picioare şi braţul drept încearcă să bată un record de înot

Un veteran care şi-a pierdut ambele picioare şi braţul drept în urma exploziei unei bombe în Afganistan a reuşit să înoate 1 km în apă deschisă în scop caritabil, scrie BBC.

146 afișări
Imaginea articolului Un veteran care şi-a pierdut ambele picioare şi braţul drept încearcă să bată un record de înot

Mark Ormrod, Facebook

Fostul puşcaş marin regal Mark Ormrod, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (MBE), din Plymouth, a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat, în 2007.

Ormrod spera să bată recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat şi aşteaptă confirmarea.

El a spus că "nu a fost prea frig" şi că "i-a plăcut".

Banii strânşi vor merge către Reorg, care ajută persoanele din forţele armate şi serviciile de urgenţă care suferă de traume fizice şi psihologice.

Ormrod a declarat: "Am fost foarte fericit: Ajutăm să schimbăm şi să salvăm vieţile oamenilor, să le dăm un nou scop şi o nouă orientare".

Sam Sheriff, fondator al Reorg, a declarat: "A fost incredibil. Am reuşit să schimbăm sute de vieţi datorită lui Mark şi a eforturilor sale."

În luna martie, Ormrod a strâns peste 150.000 de lire sterline într-o cursă de 5 km (3,1 m) cu ajutorul unor proteze.

În luna mai a mai înotat o dată, iar în octombrie a făcut ocursă nocturnă de 99,9 mile cu bicicleta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici