UNGARIA-ROMÂNIA - Mutu: Ungaria este surpriza grupei, dar obiectivul nostru la Budapesta este victoria

Atacantul Adrian Mutu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că selecţionata Ungariei reprezintă supriza Grupei D a preliminariilor CM 2014, dar cu toate acestea victoria rămâne obiectivul echipei naţionale a României în partida de la Budapesta.

468 afișări
Imaginea articolului UNGARIA-ROMÂNIA - Mutu: Ungaria este surpriza grupei, dar obiectivul nostru la Budapesta este victoria

Adrian Mutu (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

"Noi suntem concentraţi la maximum, iar mâine principalul nostru obiectivul este victoria pentru că acest meci e important pentru locul doi în grupă. Nu contează statistica, generaţiile se schimbă. Sper ca această linie pozitivă a României să continue. Naţionala Ungariei e în ultimii ani mai bună şi se vede, pentru că pune probleme la locul doi. În afară de Olanda, toţi ceilalţi suntem valoric la fel. Iar Ungaria este o surpriză acum. Dacă toată lumea se aştepta ca România şi Turcia să se bată la locul doi, iată că Ungaria a venit din spate şi ridică pretenţii pentru baraj", a spus Mutu.

El a adăugat că este important ca jucătorii români să se ridice la nivelul adversarilor din punct de vedere fizic având în vedere starea terenului.

"Condiţiile gazonului nu sunt cele mai bune din cauza vremii. Nu cred că vreuna va fi avantajată. Sper să nu plouă din nou. Vom vedea ce va ieşi, probabil un joc într-o mocirlă. Va fi greu atât pentru noi, cât şi pentru ei. Eu mă simt capabil să joc tot meciul. Nu va fi un meci uşor, va trebui să alergăm, să muncim mult. Ungaria e o echipă cu un gabarit impresionant, cu forţă şi trebuie să ne ridicăm la acelaşi nivel fizic ca ei", a menţionat atacantul.

Dacă la partidele cu Turcia şi Olanda a fost convocat doar pentru a ridica moralul coechipierilor, Mutu susţine că la acest meci a fost chemat pentru a ajuta echipa naţională din teren.

"Domnul Piţurcă este probabil antrenorul cu care am lucrat cel mai mult la echipa naţională, îl cunosc bine. În acest mandat al dânsului eu nu prea am jucat (n.r. - la echipa de club) şi acest lucru a făcut ca în partidele cu Turcia şi Olanda să fiu pe banca de rezervă, pentru moralul echipei. Dar acum lucrurile s-au schimbat, sunt convocat la naţională pentru că merit şi nu pentru că mi-a făcut un favor antrenorul şi vă spun sigur asta pentru că îl cunosc pe domnul Piţurcă. Eu am o vârstă, dar nu contează asta, contează cum te simţi. Iar eu mă simt foarte bine, sunt într-o formă bună, acum rămâne să demonstrez şi pe teren", a explicat Adrian Mutu.

În ceea ce priveşte rivalitatea dintre România şi Ungaria, Mutu a menţionat că se concentrează numai pe ceea ce se va întâmpla în teren. "Am citit şi eu despre drapelul ars, a fost un gest necugetat, un gest care nu se face. Eu am înţeles că FRF şi-a cerut scuze şi în numele nostru. Noi vrem să câştigăm pe teren, nu vrem să rezolvăm alte probleme, dacă sunt probleme între cele două ţări, şi nu cred că sunt. Pentru noi nu contează aceste lucruri, noi mâine vrem să batem echipa de fotbal a Ungariei şi nu ne gândim la altceva", a afirmat Mutu, care consideră că România poate obţine patru puncte din meciurile din deplasare cu Ungaria şi Olanda.

Echipa naţională a României întâlneşte, vineri, de la ora 21.30, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa D a preliminariilor CM 2014. La 26 martie, de la ora 21.30, reprezentativa condusă de Victor Piţurcă va juca, tot în deplasare, împotriva echipei naţionale a Olandei, pe Amsterdam ArenA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici