UNGARIA - ROMÂNIA - Pantilimon: Jucătorii unguri au calităţi fizice mai bune, sunt foarte periculoşi la fazele fixe

Portarul primei reprezentative a României, Costel Pantilimon, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii echipei naţionale a Ungariei au calităţi fizice mai bune şi, în consecinţă, sunt foarte periculoşi la fazele fixe.

429 afișări
Imaginea articolului UNGARIA - ROMÂNIA - Pantilimon: Jucătorii unguri au calităţi fizice mai bune, sunt foarte periculoşi la fazele fixe

Costel Pantilimon (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Adversarii au calităţi fizice, e un capitol la care pot spune că stau mai bine ca noi. Dar sper ca noi să compensăm prin calitatea tehnică şi efortul pe care suntem dispuşi să-l facem. Am făcut câteva vizionări şi am văzut că la fazele fixe sunt foarte periculoşi. Au o talie mai bună ca noi. Sper să ne prezentăm bine la fazele fixe pentru că în această campanie am avut unele momente în care am fost mai puţin atenţi", a spus portarul român.

Pantilimon a explicat că fotbaliştii echipei naţionale a României sunt conştienţi de importanţa celor trei puncte din partida cu Ungaria de vineri.

"Şansele sunt egale, nu cred că Ungaria e favorită. Poate un mic procent pentru că joacă acasă, dar nu cred că e o diferenţă de valoare între ei şi noi. Suntem concentraţi şi conştienţi că e un meci care ne poate duce în proporţie de 60-70 la sută mai departe şi să privim cu gânduri bune spre locul doi al grupei. E un meci în care ne punem mari speranţe şi la care ne aşteptăm să facem maximum de puncte", a menţionat Costel Pantilimon.

Referitor la incidentul de la partida CFR Cluj - Rapid, în cadrul căruia a fost incendiat un drapel al Ungariei, portarul a afirmat că este regretabil că s-a ajuns atât de departe. "A fost un gest regretabil, nu trebuia să se ajungă până aici. Ce s-a întâmplat cu siguranţă nu o să ne afecteze pentru că până la urma urmei suntem fotbalişti şi nu ne prea interesează ce se întâmplă în afara terenului. Miza meciului este foarte importantă oricum. Chiar dacă se întâmplă astfel de lucruri sunt trei puncte puse în joc cu un adversar direct în lupta pentru calificare. Nu mă cred că o să fie incidente la Budapesta, mai ales că meciul se va disputa fără spectatori", a precizat portarul formaţiei Manchester City.

El a adăugat că ar fi preferat ca meciul de la Budapesta să se dispute cu spectatori. "Nu ştiu dacă e bine că se joacă fără spectatori. Eu nu pot să zic că îmi surâde ideea unui stadion gol, dar până la urmă este decizia FIFA şi noi ne conformăm. Pentru noi, portarii, şi pentru antrenori poate că e un plus că se pot auzi mai bine indicaţiile lor", a explicat Pantilimon.

Echipa naţională a României întâlneşte, vineri, de la ora 21.30, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupa D a preliminariilor CM 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici