Unic în Europa: Titlu decis la play-off în Serie A dacă echipele termină la egalitate de puncte

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a confirmat că titlul din Serie A va fi decis de un play-off începând din sezonul viitor, în cazul în care primele două echipe vor termina la egalitate de puncte.

253 afișări
Imaginea articolului Unic în Europa: Titlu decis la play-off în Serie A dacă echipele termină la egalitate de puncte

Sursa foto: Twitter

Ideea a fost discutată de cluburile din Serie A la începutul acestei luni, iar FIGC a precizat într-un comunicat, marţi seara târziu, că a fost aprobată în cadrul unei şedinţe a Consiliului său federal.

Nu vor exista prelungiri în play-off, care va merge direct la lovituri de departajare dacă echipele vor fi în continuare la egalitate după 90 de minute.

Titlul din sezonul trecut a fost decis în ultima zi a campaniei, AC Milan câştigând primul Scudetto din ultimii 11 ani, după ce victoria de la Sassuolo i-a permis să termine cu două puncte în faţa rivalilor de la Inter Milano.

Dacă ar fi remizat şi ar fi terminat la egalitate de puncte cu Inter, Milan ar fi fost încoronată totuşi campioană, datorită rezultatelor din meciurile directe.

Nici o altă divizie europeană de top nu foloseşte în prezent un play-off, ligile bazându-se pe diferenţa de goluri pentru a separa echipele.

Titlul de campioană a Italiei a mai fost decis o singură dată de un meci de baraj, în 1964, când Bologna a învins-o pe Inter cu 2-0 la Roma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici