„Unii jucători nu-l mai suportau” – Un membru al staff-ului PSG explică declinul lui Neymar la PSG

  • Fostul star al lui Paris Saint-Germain, Neymar (32 de ani), a părăsit clubul în mod nefericit vara trecută, după şase ani.
  • Un membru al staff-ului a explicat presei franceze care era relaţia lui cu o parte din colegi.
  • „Este ca o banană stricată”, e de părere un fost internaţional brazilian.
1990 afișări
Imaginea articolului „Unii jucători nu-l mai suportau” – Un membru al staff-ului PSG explică declinul lui Neymar la PSG

„Unii jucători nu-l mai suportau” – Un membru al staff-ului PSG explică declinul lui Neymar la PSG

În ciuda unor statistici impresionante pe hârtie (118 goluri şi 77 de pase de gol în 173 de apariţii), perioada petrecută de brazilian pe Parc des Princes a fost marcată de accidentări persistente, o formă slabă în meciuri importante, cum ar fi ultimele etape ale Ligii Campionilor.

Excepţie face doar sezonul 2019/2020 în care echipa a ajuns în finală sub conducerea lui Thomas Tuchel.

Într-un reportaj realizat de France Football, se arată că apariţia lui Kylian Mbappé ca imagine a clubului a fost întâmpinată cu ostilitate de Neymar, ceea ce a dus ulterior la deteriorarea relaţiei lor. Un membru anonim al staff-ului PSG a scos la iveală situaţia:

„La început, Mbappé l-a plăcut, dar şi-a pierdut respectul pentru el după ce a petrecut timp alături de el zilnic. Pe de altă parte, Neymar şi Lionel Messi erau deranjaţi de faptul că Kylian devenise simbolul clubului.

Messi, chiar dacă era introvertit, îl saluta întotdeauna. Nu şi Neymar. Îţi dădea impresia că nu te respectă. A refuzat contactul. Este păcat, pentru că în privat se pare că este un tip drăguţ şi generos.

Nu mi s-a părut niciodată plăcut sau generos. Chiar dacă înţelegea franceza, nu a făcut niciodată un efort să o vorbească.

Într-adevăr, după două sau trei sezoane bune, „Ney" mi-a dat impresia că s-a săturat complet. Sătul de fotbal, sătul de bani... Nu-i mai era foame. Avea încă motivaţia de a juca pentru echipa naţională, dar nu pentru a merge să joace la Brest".

Pe lângă declinul relaţiei sale cu Mbappé, Neymar s-a certat şi cu alţi jucători de la PSG, precum tânărul Ismael Gharbi şi mijlocaşul portughez Vitinha. O sursă anonimă a confirmat altercaţiile:

„Pe Gharbi, Neymar l-a apucat şi a încercat să-l lovească în timp ce era la pământ. Toată lumea a fost şocată. La sfârşitul perioadei petrecute la PSG, chiar nu a fost foarte drăguţ. De asemenea, l-a agresat pe Vitinha, care a negat pentru că este un tip de treabă şi nu voia să aibă probleme, dar a fost insultat în mai multe rânduri."

Incidentul cu Vitinha este notabil pentru că plecarea lui Neymar explică în mare măsură revenirea bruscă a mijlocaşului sub comanda lui Luis Enrique în acest sezon, fără spectrul unui brazilian furios şi dezamăgit.

Deşi comportamentul şi atitudinea sa l-au făcut pe Neymar nepopular în rândul jucătorilor la finalul mandatului său la Paris, este important de reţinut că acesta a fost un simptom al unei stări de rău mai profunde pentru jucător, o depresie şi o deziluzie care s-au manifestat prin petreceri nocturne la domiciliu în vila sa din Yvelines, sosirea în stare de ebrietate la antrenamente şi diverse alte activităţi, cum ar fi jocurile de noroc şi pokerul, care au îndepărtat atenţia brazilianului de pe teren, consideră jurnaliştii de la GetFootballNewsFrance.

Într-adevăr, s-a dezvăluit că Neymar a fost chiar găsit de un coechipier plângând, în timpul pauzei unui meci de campionat, exclamând că nimeni nu îl înţelege.

O persoană care cu siguranţă nu îl înţelege pe Neymar este fostul mijlocaş Neto. Brazilianul, fost jucător la Corinthians, a declarat în cadrul emisiunii braziliene de discuţii despre fotbal Os Donos Da Bola:

„Îl critic tot timpul, dar credeţi că sunt complet idiot sau ce? Chiar credeţi că prefer să-i văd pe Endrick, Vitor Roque sau Rodrygo jucând în faţa lui Neymar? Bineînţeles că prefer să văd un Neymar în cea mai bună formă în echipa mea, dar nu în aceste condiţii, nu cu acest comportament şi aceste fărădelegi! Nu poate face parte din Selecao, este ca o banană stricată. Dacă va continua, îi va contamina pe toţi ceilalţi!".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici