Uniunea Internaţională de Patinaj va creşte vârsta minimă pentru competiţiile de seniori la 17 ani

Congresul Uniunii Internaţionale de Patinaj (ISU) a votat marţi creşterea treptată a vârstei minime la competiţiile de patinaj artistic pentru seniori de la 15 la 17 ani.

101 afișări
Imaginea articolului Uniunea Internaţională de Patinaj va creşte vârsta minimă pentru competiţiile de seniori la 17 ani

Uniunea Internaţională de Patinaj va creşte vârsta minimă pentru competiţiile de seniori la 17 ani

Decizia, votată în cadrul Congresului ISU de la Phuket, Thailanda, vine după ce patinatoarea artistică rusă Kamila Valieva a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă în timpul participării la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în februarie, când avea 15 ani.

Cazul lui Valieva a generat întrebări cu privire la necesitatea de a creşte vârsta minimă a concurenţilor în patinajul artistic pentru a proteja minorii.

Congresul ISU a votat în favoarea creşterii treptate a limitei de vârstă de la 15 la 17 ani, de dragul protejării sănătăţii fizice şi mentale, precum şi a bunăstării emoţionale a patinatorilor", a scris ISU pe Twitter.

„Nu va exista nicio schimbare pentru sezonul 2022/23, o creştere la 16 ani pentru sezonul 2023/24 şi o creştere la 17 ani pentru sezonul 2024/25 şi pentru sezoanele următoare".

Decizia nu a fost unanimă, 100 de ţări votând pentru şi 16 împotrivă. O majoritate de două treimi, 79 de voturi, a fost necesară pentru ca moţiunea să fie adoptată.

Valieva, care a împlinit 16 ani în luna aprilie, a picat un test antidoping la campionatele naţionale ale Rusiei din decembrie anul trecut, dar rezultatul a fost dezvăluit abia pe 8 februarie, la o zi după ce a ajutat Comitetul Olimpic Rus (ROC) să câştige proba pe echipe la Jocurile de la Beijing.

Ea a fost autorizată să concureze în proba de simplu feminin la Beijing de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar a obţinut doar locul patru după o evoluţie plină de erori.

„Viaţa unui sportiv este scurtă şi intensă, experienţa lor în această scurtă fază stabileşte platforma pentru restul vieţii lor - fizic, spiritual şi emoţional", a declarat Eric Radford, patinator canadian şi membru al Comisiei pentru sportivi a ISU.

„Deşi înţeleg preocupările anumitor naţiuni cu privire la dificultăţile imediate cu care s-ar putea confrunta dacă această propunere ar fi adoptată... ne întrebăm dacă merită cu adevărat o medalie viaţa unui tânăr atlet?"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici