Universitatea Craiova îi cere un milion de euro lui Bornescu, daune morale

Consiliul Director al FC Universitatea Craiova a luat, luni, decizia de a-i cere în instanţă suma de un milion de euro drept daune materiale şi morale portarului Mircea Bornescu, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului Universitatea Craiova îi cere un milion de euro lui Bornescu, daune morale

Universitatea Craiova îi cere un milion de euro lui Bornescu, daune morale (Imagine: Mediafax Foto)

Conducerea grupării craiovene a mai luat hotărârea de diminuare a salariului anual al jucătorului cu 25 la sută, portarul fiind totodată suspendat pentru o perioadă de trei luni din cauza faptului că nu s-a prezentat la pregătirile echipei.

"La şedinţa Consiliul Director a fost depusă o expertiză contabilă de către departamentul economico-financiar al clubului, din care reiese inechivoc, că astăzi, 13 iulie 2009, Mircea Alexandru Bornescu are încasări de la clubul nostru mult mai mari decât drepturile contractuale cuvenite pănă în momentul de faţă. Acest lucru se datoreaza sumelor achitate în avans către jucător, conform prevederilor contractuale. Analizând abaterile disciplinare deosebit de grave săvârşite de jucătorul Mircea Alexandru Bornescu, respectiv lipsa de la programul de pregătire al echipei, declaraţiile calomnioase din mass-media, conform cărora nu se va mai prezenta la Universitatea Craiova, deşi se află sub contract cu clubul până pe 30 iunie 2010, iniţierea unor acţiuni netemeinice de a deveni jucător liber de contract, sub falsul pretext că ar avea drepturi salariale restante, prin care a adus prejudicii clubului nostru, dar şi lipsa sa de la convocarea la şedinta mai sus amintita, Consiliul Director a luat urmatoarele hotărâri: - diminuarea cu 25 la sută a salariului său pentru sezonul 2009/2010; - suspendarea jucătorului pe o perioada de 3 luni; - demararea de către club a unei actiuni în daune materiale si morale de 1 milion de euro pentru prejudiciile aduse clubului de către jucător", se arată în comunicatul semnat de către Consiliul Director al grupării Universitatea Craiova.

Directorul executiv al grupării din Bănie, Dan Stălinescu, declarase săptămâna trecută că Bornescu a avut acceptul de a negocia transferul cu orice echipă din străinătate, dar el trebuia să se prezinte la pregătirile echipei din moment ce acest lucru nu s-a materializat."Mircea a fost învoit timp de două săptămâni. A avut acceptul nostru pentru a negocia cu orice echipă din străinătate. În această perioadă nimic nu s-a concretizat şi conform înţelegerii trebuia sa se prezinte pentru al doilea cantonament. El nu a apărut şi în aceste condiţii va fi drastic sancţionat de către club", a spus Stălinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici