Universitatea Craiova va putea disputa partidele din retur pe stadionul din Severin

Clubul Universitatea Craiova va putea disputa partidele de pe teren propriu, contând pentru acest retur de campionat, pe stadionul "Municipal" din Drobeta Turnu Severin, după ce o comisie formată din Viorel Duru şi Sorin Satmari, a inspectat arena din Mehedinţi.

26 afișări
Imaginea articolului Universitatea Craiova va putea disputa partidele din retur pe stadionul din Severin

Universitatea Craiova va putea disputa partidele din retur pe stadionul din Severin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu există niciun motiv serios pentru a nu omologa stadionul pentru Liga I. Mai trebuie montaţi doar turnicheţii, dar nu sunt în România cinci stadioane peste cel din Severin. Criteriile pentru partidele oficiale internaţionale însă sunt mult mai riguroase. Trebuie aeroport în preajmă, cel puţin două hoteluri de patru şi cinci stele, nocturnă la stadion, dar Severinul poate găzdui meciuri amicale ale reprezentativei de tineret sau juniori a României", a spus, directorul Departamentului Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru.

Sorin Satmari a afirmat că stadionul va fi omologat. "Este impresionant ceea ce am văzut aici. Nu sunt multe echipe de Liga I să aibă o asemenea bază. Din punctul nostru de vedere, stadionul va fi omologat şi poate găzdui partide din primul eşalon", a completat Sorin Satmari.

Clubul Universitatea Craiova a fost reprezentat de Lucian Mitu şi Florin Cârstea.

"Astăzi a fost omologată arena de la Severin. Nici nu s-a pus problema ca ea să nu primească aprobarea, fiind la ora actuală una dintre cele mai frumoase şi luxoase din ţară. Chiar Domnul Duru a recomandat ca pe acest stadion să se dispute şi meciuri internaţionale", a subliniat Lucian Mitu.

La inspecţie au mai luat parte primarul Severinului, Constantin Gherghe, viceprimarul Nicolae Paponiu, şi directorul Direcţiei pentru Sport, Răzvan Lupu. Capacitatea oficială a arenei este de 20.054 de locuri.

Universitatea Craiova a fost nevoită să îşi desfăşoare meciurile de pe teren propriu la Severin, după ce primăria Craiova nu a prelungit contractul de închiriere al stadionului "Ion Oblemenco".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici