Unul dintre cei mai mari luptători de sumo din Japonia a murit la 72 de ani

Marele maestru (yokozuna) Taiho, unul dintre cei mai mari luptători de sumo din Japonia, câştigător a 32 de turnee de-a lungul carierei, a murit la 72 de ani într-un spital din Tokyo, din cauza unor probleme cardiace.

746 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai mari luptători de sumo din Japonia a murit la 72 de ani

Unul dintre cei mai mari luptători de sumo din Japonia a murit la 72 de ani (Imagine: captura video)

Taiho, pe numele său adevărat Koki Naya, a fost extrem de popular în anii '60. Ştirea morţii sale a fost pe prima pagină a numeroase jurnale. Pentru cotidianul Nikkan Sports, "este yokozuna cel mai puternic din întreaga istorie".

"El reprezintă de unul singur toată istoria acestui sport", a declarat Chiyonofuji, un alt fost yokozuna, care a câştigat "doar" 31 de titluri.

Naya, cu tată ucrainean şi mamă japoneză, s-a născut în insula Sahalin şi a crescut în insula Hokkaido.

După debutul în 1956, el a câştigat primul său campionat în 1960, devenind cel mai tânăr luptător de sumo care a ajuns la gradul suprem de yokozuna, la doar 21 de ani. El a câştigat de două ori consecutiv cele şase mari turnee ale anului şi s-a impus şi la opt turnee fără nicio înfrângere.

Taiho s-a retras în 1971 şi şi-a făcut propria echipă de sumotori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici