Uruguay a învins Ghana la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele CM

Reprezentativa Uruguayului s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 5-3 (0-1, 1-1), la loviturile de departajae, selecţionata Ghanei, într-un meci disputat la Johannesburg, în sferturile de finală ale competiţiei.

65 afișări
Imaginea articolului Uruguay a învins Ghana la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele CM

Uruguay a învins Ghana la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele 90 de minute pentru Ghana a marcat Muntari 45+2, în timp ce pentru Uruguay a înscris Forlan '55.

Ghana a ratat, prin Gyan, în ultimul minut al prelungirilor, penaltiul care i-ar fi putut aduce calificarea în semifinale. În minutul 120+1, Luis Suarez a fost eliminat deoarece a respins cu mâna de pe linia porţii un balon trimis de Appiah.

Arbitrul Olegario Benquerenca i-a acordat cartonaşul roşu lui Suarez şi penalti pentru Ghana. Lovitura de la 11 metri a fost ratată de Gyan, care a trimis mingea în transversală.

La loviturile de departajare pentru Uruguay au marcat Forlan, Victorino, Scotti şi Abreu în timp ce M. Pereira a ratat.

Pentru Ghana au marcat Gyan, Appiah şi au ratat Mensah şi Adiyiah.

Uruguay: 1. Muslera - 16. M. Pereira, 2. Lugano (19. Scotti '38), 6. Victorino, 4. Fucile - 20. A. Fernandez (14. Lodeiro '46), 15. Perez, 17. Arevalo Rios, 7. Cavani (13. Abreu '76)- 10. Forlan, 9. Suarez. Antrenor: Oscar Tabarez.

Ghana: 22. Kingson - 4. Pantsil, 15. Vorsah, 5. Joh. Mensah, 2. Sarpei - 6. Annan - 7. Inkoom (10. Appiah '74), 21. K Asamoah, 23. P. Boateng, 11. Muntari (18. Adiyiah '88) - 3. Gyan. Antrenor: Milovan Rajevaci.

Cartonaşe galbene: Fucile ('20), Arevalo Rios ('48), Perez ('59) / Pantsil ('54), Sarpei ('77), Joh. Mensah ('93)

Cartonaş roşu: Suarez ('120+1)

Omul meciului a fost desemnat uruguayanul Diego Forlan.

Vezi aici rezumatul meciului Uruguay - Ghana

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Portugalia, cu Olegario Benquerenca la centru, ajutat de asistenţii Jose Cardinal şi Bertino Miranda. Rezervă a fost Alberto Undiano (Spania).

Uruguay va întâlni, marţi, 6 iulie, în semifinalele Cupei Mondiale din Africa de Sud, reprezentativa Olandei.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici