UTA Arad şi Universitatea Craiova sunt finalistele primului sezon al Ligii de Tineret

Partidele retur din cadrul semifinalelor Ligii de Tineret la fotbal masculin, competiţie aflată la primul sezon, s-au jucat duminică. UTA Arad şi Universitatea Craiova sunt formaţiile ce vor lupta pentru titlul de campioană şi dreptul de a reprezenta România în UEFA Youth League în următorul sezon.

159 afișări
Imaginea articolului UTA Arad şi Universitatea Craiova sunt finalistele primului sezon al Ligii de Tineret

UTA Arad şi Universitatea Craiova sunt finalistele primului sezon al Ligii de Tineret

UTA Arad – FCSB 3-0

În tur: FCSB – UTA Arad 1-1

Arădenii au rezolvat problema calificării încă din prima repriză, având la pauză un avantaj de 3 goluri pe tabelă. Kyrychenko a deschis scorul în minutul 6 al partidei, după ce şutul trimis de la marginea careului a fost uşor deviat de un adversar şi l-a învins pe portarul Maxim.

Acelaşi Kyrychenko a dublat avantajul gazdelor în minutul 20 al primei reprize după ce, în primă fază, portarul FCSB-ului reuşise să pareze şutul jucătorului arădean.

Scorul final a fost stabilit în minutul 40 al partidei, după ce golgheterul formaţiei din Arad, Ahmed Ekmekci, l-a învins pe portarul celor de la FCSB cu un şut puternic din interiorul careului, reuşind cel de-al 13-lea său gol în campionat pentru UTA.

Farul Constanţa – Universitatea Craiova 1-0 (4-5 la lovituri de departajare)

În tur: Universitatea Craiova – Farul Constanţa 2-1

Unicul gol al partidei a fost marcat în prelungirile primei reprize de Emanuel Martinovic, acelaşi jucător care a punctat pentru Farul şi în manşa tur a semifinalelor. Acesta a reluat cu capul mingea venită din corner şi l-a învins pe Vlăsceanu, portarul Universităţii.

Egalitatea la general s-a menţinut până la final, astfel încât s-a trecut la lovituri de departajare. Singurul jucător ce nu a punctat de la 11 metri a fost Mario Aioanei, jucătorul constănţenilor, Universitatea transformând toate loviturile şi obţinând calificarea în finala Ligii de Tineret.

Duelul din finala mare reprezintă o reîntâlnire între ocupantele primelor două locuri la finalul play-off-ului din seria de vest.

Finalele Ligii de Tineret se vor juca duminică, 28 mai, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgovişte, după următorul program:

Finala mică: Farul Constanţa – FCSB, ora 12:00
Finala mare: UTA Arad – Universitatea Craiova, ora 14:00

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici