Uzinele publice din Bangladesh, rugate să-şi întrerupă activitatea în timpul meciurilor la CM

Firmele energetice din Bangladesh au cerut, luni, uzinelor de la Dacca să-şi oprească activitatea în timpul orelor în care se dispută meciuri la Cupa Mondială din Africa de Sud, pentru ca amatorii fotbalului să poată urmări partidele fără probleme.

11 afișări
Imaginea articolului Uzinele publice din Bangladesh, rugate să-şi întrerupă activitatea în timpul meciurilor la CM

Uzinele publice din Bangladesh, rugate să-şi întrerupă activitatea în timpul meciurilor la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două firme publice care alimentează cu electricitate locuitorii şi uzinele din capitală au anunţat că au făcut această "umilă cerere", după violente manifestaţii ale telespectatorilor furioşi că au rămas fără curent în timpul meciurilor.

Sâmbătă, mii de fani înfuriaţi au distrus mai multe autobuze şi maşini, au blocat traficul şi au vandalizat instalaţii electrice, la Dacca, după ce o pană de curent i-a privat de urmărirea meciului Argentina - Nigeria, din cadrul Cupei Mondiale.

"Am trimis o scrisoare tuturor uzinelor din Dacca şi din împrejurimi pentru a opri activitatea între orele 17.00 - 23.00, în momentul în care se desfăşoară în general meciuri la Cupa Mondială", a declarat Faridul Haq, şeful grupului de energie Dhaka power distribution.

Autorităţile au consolidat măsurile de securitate în jurul centralelor electrice şi a centrelor de distribuţie, pentru evitarea de noi violenţe.

Bangladesh produce circa 4000 de megawaţi (MW) pe zi, insuficienţi în raport cu 6000 MW necesari pentru a răspunde cererii. Autorităţile încearcă să rezolve această problemă prin raţionarea furnizării de energie cu întreruperi la fiecare oră.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici