Văduva lui Robert Enke va conduce fundaţia creată în memoria fostului portar

Teresa Enke, văduva lui Robert Enke, a acceptat să conducă fundaţia creată în memoria fostului portar german, care s-a sinucis pe data de 10 noiembrie 2009, a anunţat, vineri, Federaţia Germană de Fotbal (DFB).

23 afișări
Imaginea articolului Văduva lui Robert Enke va conduce fundaţia creată în memoria fostului portar

Văduva lui Robert Enke va conduce fundaţia creată în memoria fostului portar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi sunt recunoscător Teresei Enke că a acceptat acest post şi a îmbrăţişat lupta împotriva depresiei. Am găsit o persoană puternică, angajată, care va beneficia de susţinerea noastră totală", a declarat preşedintele DFB, Theo Zwanziger.

Fundaţia Robert Enke, creată pentru a sprijini persoanele ce suferă de depresie, a primit la înfiinţare 150.000 de euro, din partea DFB, Ligii Profesioniste de Fotbal (DFL) şi clubului Hannover '96, la care era legitimat Enke.

"Scopul acestei fundaţii este de a sprijini iniţiativele şi măsurile care permit explicarea şi tratarea depresiei în sport, dar şi în societatea civilă", se arată într-un comunicat DFB.

Enke, jucător care avea şanse mari de a apăra poarta reprezentativei Germaniei la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, suferea de depresie din anul 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici