Val de reacţii după meciul României cu Norvegia. Presa din străinătate, surprinsă de cei aproximativ 30.000 de copii de pe Arena Naţională

România a impresionat la ultima acţiune din campania de calificare la Campionatul European din 2020, meciul cu Norvegia, încheiat la egalitate, scor 1-1.

20449 afișări
Imaginea articolului Val de reacţii după meciul României cu Norvegia. Presa din străinătate, surprinsă de cei aproximativ 30.000 de copii de pe Arena Naţională

Presa din străinătate, surprinsă de cei aproximativ 30.000 de copii veniţi la România-Norvegia, 1-1

Având interdicţia de a avea suporterii obişnuiţi pe stadion, Federaţia Română de Fotbal a profitat de propunerea UEFA şi a adunat aproximativ 30.000 de copii pe Arena Naţională. Lucru care i-a luat prin surprindere atât pe norvegieni, cât şi pe restul ţărilor.

Astfel că, presa din străinătate a scris despre recordul mondial reuşit de România.

„România a avut parte de sprijinul a 30.000 de copii la partida cu Norvegia, record mondial”

Ca urmare a scandărilor fanilor de la meciurile cu Spania şi Malta, României nu i s-a permis să joace cu spectatori în tribune, la partidele cu Norvegia şi Suedia. Totuşi, Federaţia Română de Fotbal a putut chema la meciul cu Norvegia 30.000 de copii, care au animat stadionul de la Bucureşti. Mai mult, acesta a fost chiar un nou record mondial.

Pentru că trebuie ca aceşti micuţi să fie supravegheaţi, a fost şi câte un adult la fiecare grup de 10 copii, pentru a avea grijă de ei şi pentru a-i îndruma. UEFA consideră că astfel de sancţiuni nu trebuie să îi afecteze pe copiii de maximum 14 ani, aşa că li s-a mpermis accesul pe stadion.

Prima dată când s-a întâmplat aşa ceva a fost la un meci din Europa League, între Partizan Belgrad şi AZ Alkmaar. Atunci au fost pe stadion 20.000 de persoane", au scris cei de la Marca.

Onefootball a notat: "Bucureştiul s-a umplut de copii pentru meciul România - Norvegia

Arena Naţională din Bucureşti a primit vizita a 30.000 de copii în această seară. Această atmosferă specială a fost posibilă ca urmare a sancţiunii pe care România a primit-o. Chiar dacă suporteriii români au fost rasişti la meciurile cu Spania şi Malta, UEFA le-a permis să aducă un număr impresionant de copii la stadion. Acesta este un nou record mondial".

Norvegienii au avut însă un cuvânt greu de spus despre atmosfera creată de copiii români.

"Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la Bucureşti”

Ar trebui să fie tribune goale şi linişte completă. În schimb, Norvegia a fost surprinsă de o atmosferă haotică deja din timpul încălzirii. Copii care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească şi ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant.

Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări uşoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus şi el că este un avantaj pentru ei (România), decât să joace cu tribunele goale", au scris cei de la Dagsavisen.

29.854 de susţinători a avut România la meciul cu Norvegia de marţi seară, 15 octombrie, dintre care 27.000 au fost copii.

Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, disputat marţi, pe Arena Naţională, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă.

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania - 20p
2. Suedia - 15p
3. România - 14p
4. Norvegia - 11p
5. Insulele Feroe - 3p
6. Malta - 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:
15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe
18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

Taguri:
românia,
frf,
norvegia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici