Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului la Formula 1

Mercedes AMG are un start de vis în noul sezon din Formula 1. Valtteri Bottas s-a impus în Marele Premiu al Azerbaidjanului, iar Lewis Hamilton a terminat pe locul secund. Este a patra "dublă" pentru Mercedes după tot atâtea curse. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel.

425 afișări
Imaginea articolului Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului la Formula 1

Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului la Formula 1

Charles Leclerc pare în continuare urmărit de ghinion de când a semnat cu Ferrari. A fost cel mai rapid pilot în acest weekend, dar după accidentul din calificări a plecat de pe poziţia a zecea. În startul cursei din Baku a zburat pe circuit, a fost chiar lider la un moment dat, însă a fost din nou lovit de chestiuni asupra cărora nu are niciun fel de autoritate. Monegascul a terminat cursa pe locul 5, după Max Verstappen, însă e cât se poate de clar că în curând va fi prezentat drept pilotul titular de la Ferrari. Charles Leclerc s-a consolat cu cel mai rapid tur, obţinut chiar în ultimul sprint.

În timpul cursei din Baku au abandonat Daniel Ricciardo (Renault), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Romain Grosjean (Haas) şi Pierre Gasly (Red Bull Racing). Ricciardo şi Kvyat au oferit un moment incredibil. Cei doi au ieşit din decor într-un viraj, iar pilotul Renault i-a avariat monopostul fostului său coleg, după ce a mers în marşariei şi a lovit roata din spate dreapta a rusului.

Clasamentul final în Marele Premiu al Azerbaidjanului

Valtteri Bottas - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Sebastian Vettel - Ferrari
Max Verstappen - Red Bull Racing
Charles Leclerc - Ferrari
Sergio Perez - Racing Point
Carlos Sainz Jr - McLaren
Lando Norris - McLaren
Lance Stroll - Racing Point
Kimi Raikkonen - Alfa Romeo
Alexander Albon - Toro Rosso
Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Kevin Magnussen - Haas
Nico Hulkenberg - Renault
George Russell - Williams
Robert Kubica - Williams

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici