Van Basten are mai multe variante de echipă înaintea Euro-2008

Marco van Basten, selecţionerul Olandei, adversara României la Campionatul European, a declarat, după meciul amical câştigat, cu scorul de 3-0, în faţa Ucrainei, că are mai multe variante de echipă înaintea competiţiei din Elveţia şi Austria.

10 afișări
Imaginea articolului Van Basten are mai multe variante de echipă înaintea Euro-2008

Van Basten are mai multe variante de echipă înaintea Euro-2008 (imagine: Mediafax Foto)

"Mi-a plăcut cum a jucat Orlando Hengelaar, care a fost foarte eficient la debutul său real în echipa naţională. El este candidat pentru un loc de titular la Euro. Van Bronckhorst ca fundaş stânga, cum a jucat în această seară, mai degrabă decât îm linia de mijloc, reprezintă de asemenea o posibilitate pentru Euro. Bouma mi-a plăcut în centrul apărării şi Rafael Van der Vaart a fost foarte bun în spatele vârfului de atac. Este un post care poate fi ocupat şi de Van Persie şi Sneijder. Am multe posibilităţi cu lotul pe care îl am la dispoziţie. Va fi dificil să aleg titularii pentru anumite posturi. Am mai multe variante de echipă. Va trebui să mă gândesc bine", a spus Van Basten.

Marco van Basten a precizat că îl preferă pe Ruud van Nistelrooy ca vârf de atac, deşi Klaas-Jan Huntelaar a avut o evoluţie bună în amicalul cu Ucraina şi a marcat. "Duminică voi renunţa la doi jucători din lotul lărgit, iar miercuri voi renunţa la al treilea şi ultimul", a adăugat selecţionerul Olandei.

Referitor la meciul cu Ucraina, Van Basten a spus că i-a plăcut evoluţia echipei sale. "Am jucat bine, chiar dacă, este adevărat, adversarii nu au făcut un meci mare. Am văzut un fotbal bun, combinaţii frumoase şi multă motivaţie. 3-0 este un rezultat bun. Clar. Este pozitiv", a afirmat Marco van Basten.

Rafael Van der Vaart consideră că partida cu Ucraina a reprezentat un test bun pentru olandezi, "excelent pentru încrederea de sine". "Cei trei atacanţi ai noştri au marcat, ceea ce este foarte bine. M-am simţit bine susţinându-l pe singurul nostru vârf de atac (n.r. - Huntelaar). Au existat combinaţii bune. Fotbalul a fost frumos, deşi ritmul nu a fost foarte alert. Noii jucători din echipă şi-au făcut foarte bine treaba", a explicat fotbalistul.

Giovanni van Bronckhorst a declarat că nu era obişnuit să joace pe flancul stâng al apărării, la echipa de club el evoluând tot sezonul ca mijlocaş. "Însă Van Basten mi-a cerut să joc în linia de fund pentru că dorea să încerce unele variante. Am fost surprins, dar dacă selecţionerul consideră că aşa este mai bine pentru echipă, accept şi nu iau acets lucru ca pe o sancţiune", a afirmat Van Bronckhorst.

Olanda va întâlni naţionala României în grupa C a Campionatului European, în data de 17 iunie. Din grupa C mai fac parte Franţa şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici