Van Gaal: Am considerat că Tim Krul este cel mai potrivit la loviturile de departajare, nu am greşit

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a justificat trimiterea în joc a portarului Tim Krul în minutul 120 al meciului cu naţionala statului Costa Rica prin faptul că "jucătorii trebuie folosiţi în funcţie de aptitudini şi calităţi".

319 afișări
Imaginea articolului Van Gaal: Am considerat că Tim Krul este cel mai potrivit la loviturile de departajare, nu am greşit

Louis Van Gaal (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Fiecare jucător din echipa mea are calităţi şi acestea trebuie folosite când credem că ne pot ajuta. Tim Krul este cel mai potrivit la penaltiuri. Are detentă şi este impozant. Am considerat ca Krul este cel mai potrivit la loviturile de departajare, este un portar care poate ajunge în toate colţurile porţii şi l-am pregătit pentru penaltiuri. Tim Krul a ghicit mereu colţul şi ne felicităm pentru alegerea facută. Am luat decizia cu puţin înainte de minutul 90. Am simţit că putem ajunge la lovituri de departajare. Deci, am evitat să fac trei schimbări pentru a-l putea utiliza pe Krul. Nu i-am spus lui Cillessen, riscam să-i provoc o decepţie. Un antrenor decide cine joacă, cine este înlocuit şi cine intră. Am ţinut cont de statistici şi nu cred că am greşit", a declarat Van Gaal.

Reprezentativa Olandei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, în urma victoriei de sâmbătă, de la Salvador, din meciul cu selecţionata statului Costa Rica, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare.

După cele 90 de minute de joc şi cele două reprize de prelungiri, scorul a fost egal 0-0.

La loviturile de departajare pentru Olanda au marcat Van Persie, Robben, Sneijder şi Kuyt.

Pentru Costa Rica au transformat Borges, Gonzalez şi Bolanos, în timp ce Ruiz şi Umana au ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici