Vasile Câtea a fost suspendat din funcţia de preşedinte interimar al FR Box

Biroul Federal al Federaţiei Române de Box a decis să-l suspende pe preşedintele interimar al forului de specialitate, Vasile Câtea, din cauză că la ediţia din anul 2009 a Cupei României, unde acesta a fost delegat general, s-a boxat fără cască, transmite corespondentul MEDIAFAX.

138 afișări
Imaginea articolului Vasile Câtea a fost suspendat din funcţia de preşedinte interimar al FR Box

Vasile Câtea a fost suspendat din funcţia de preşedinte interimar al FR Box (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Vasile Câtea a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că decizia Biroului Federal de a-l suspenda este ilegală şi că a fost influenţată de preşedintele suspendat Rudel Obreja.

"Rudel Obreja i-a convocat pe membrii Biroului Federal, fără a avea vreun drept şi au votat suspendarea mea deoarece la Cupa României din 2009, unde eu am fost delegat general, s-a boxat fără cască. Culmea e că Biroul Federal a fost de acord atunci cu acest lucru, dar acum aceiaşi oameni au votat diferit. Pe mine nu mă interesează această funcţie, ci doar supravieţuirea boxului, deoarece am ajuns să avem sportivi valoroşi mai puţini decât degetele de la o mână. Oricum, voi sesiza Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, sub tutela căruia funcţionează Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, pentru că decizia luată de Biroul Federal este ilegală. Obreja nu mai reprezentă FRB de la începutul anului. Obreja va pleca din federaţie doar atunci când va distruge tot", a spus Vasile Câtea.

Rudel Obreja a declarat că decizia de suspendare a lui Vasile Câtea a fost luată în urma sesizării Comisiei de Disciplină şi în baza dezbaterilor din cadrul Biroului Federal.

"Eu sunt preşedintele Federaţiei Române de Box şi am dreptul să convoc Biroul Federal. Am făcut acest lucru în urma sesizărilor primite de la Comisia de Disciplină şi, în baza dezbaterilor avute, s-a decis suspendarea lui Vasile Câtea pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Decizia a fost luată deoarece la Cupa României din 2009, unde el a fost delegat general, s-a boxat fără cască. Nu m-am autosuspendat la începutul anului, ci am delegat nişte competenţe şi sunt în continuare preşedintele Federaţiei Române de Box, pentru că am fost ales", a afirmat Rudel Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici