Vasilescu: FC Progresul va părăsi baza dacă nu va plăti 1,08 milioane de lei către BNR

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea de Liga a II-a FC Progresul are datorii de 1,08 milioane de lei către Banca Naţională, reprezentând chiria pe ultimele zece luni, iar în cazul în care nu le va achita, va părăsi baza sportivă.

10 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: FC Progresul va părăsi baza dacă nu va plăti 1,08 milioane de lei către BNR

Vasilescu: FC Progresul va părăsi baza dacă nu va plăti 1,08 milioane de lei către BNR

"Clubul respectiv are contract cu Banca Naţională şi există o clauză potrivit căreia acest contract se reziliază în cazul în care chiria nu este plătită două luni consecutive. Chiria nu a mai fost plătită din mai 2007, iar valoarea a ajuns la un milion de lei (n.r. - 1,08 milioane de lei, aproximativ 300.000 de euro)", a spus Vasilescu.

Adrian Vasilescu a afirmat că valoarea lunară a chiriei, care include amortizarea, taxele şi impozitele, este de 126.000 de lei, BNR nepercepând niciun ban în plus. Gruparea bancară, care până la începutul sezonului s-a numit FC Naţional, a fost informată, miercuri, în mod oficial, că în cazul în care datoria nu va fi acoperită până la data de 28 februarie, atunci FC Progresul va trebui să părăsească baza sportivă.

"Banca Naţională a notificat FC Progresul cerinţa de a plăti chiria. Progresul a cerut negocieri, care au avut loc în noiembrie şi decembrie. Ei au cerut să se negocieze în continuare, iar Banca Naţională a explicat că nu are sens să negocieze, că nu există o marjă de schimbări. Contractul prevede că trebuie plătită o chirie care să acopere amortizări, taxe şi impozite. Nu apare un leu în plus pentru Banca Naţională", a declarat Vasilescu.

"Este drept că Banca Naţională a mărit chiria după ce Primăria Capitalei a majorat taxele. Data de 28 februarie a fost temenul fixat de BNR pentru soluţionare. În aceste condiţii, BNR a cerut ori să plătească chiria, ori să părăsească stadionul. BNR a deschis o acţiune în tribunal, aceasta fiind în curs de judecată. Primul termen a fost fixat în martie. Încălcăm legea dacă situaţia continuă, întrucât se va considera că este sponsorizare", a completat Vasilescu.

Preşedintele FC Progresul, Ştefan Brotac, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că nu ştie de nicio somaţie a BNR. "De unde aveţi o asemenea informaţie? Cine a anunţat-o? Nu am primit nicio hârtie de la BNR, nu ne-a anunţat nimeni că trebuie să părăsim baza. Ce, BNR-ul v-a anunţat mai întâi pe voi, ca să ne anunţaţi pe noi?", a adăugat Brotac, care în cursul zilei de joi nu a putut fi contactat.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Progresul, Constantin Iacov, a vândut, la finalul lunii octombrie, clubul omului de afaceri Marin Dodu. Iacov a primit în schimbul cedării acţiunilor suma de cinci milioane de euro, plătibilă în tranşe până în 2010, după ce negocierile cu Banca Naţională a României privind concesionarea arenei Cotroceni pe o perioadă de 49 de ani au eşuat.

Fostul oficial al clubului bancar, Constantin Iacov, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că BNR doreşte transformarea complexului într-un proiect imobiliar. "Am spus de mult timp că BNR nu vrea să se facă fotbal în Cotroceni. Am plecat din cauza nesimţirii celor de la BNR, e o bătaie de joc. Vor să facă un proiect imobiliar cu toţi apropiaţii lor. Dânşii cred că BNR e un stat în stat. Vor să distrugă un club de fotbal! Să îl întrebaţi pe domnul Isărescu cum l-a pus pe domnul Mihai Ionescu (n.r. - fostul director sportiv al FC Naţional) să mă întrebe dacă nu vreau să finanţez şi celelalte şase secţii ale CS Progresul", a spus Iacov.

Constantin Iacov a menţionat că în cazul în care noii proprietari ai clubului nu vor mai putea susţine financiar echipa, atunci va răscumpăra clubul. "Dacă vor renunţa, îl voi cumpăra înapoi. Eu am avut trei somaţii ca să părăsesc baza şi le-am spus să mă dea în judecată, dar n-au avut curaj, sunt nişte fricoşi", a subliniat Iacov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici