Verstappen, în pole position în faţa lui Sainz la Marele Premiu al Australiei

  • Max Verstappen, campionul mondial en-titre, a obţinut al treilea pole position consecutiv al sezonului 2023, în Marele Premiu al Australiei.
  • Pilotul Red Bull ţinteşte acum a 10-a victorie consecutivă, un record în Formula 1.
179 afișări
Imaginea articolului Verstappen, în pole position în faţa lui Sainz la Marele Premiu al Australiei

Verstappen, în pole position în faţa lui Sainz la Marele Premiu al Australiei

Calificările s-au desfăşurat sub un cer noros pe circuitul Albert Park din Melbourne, informează AFP.

Carlos Sainz Jr. de la Ferrari, revenit la volan după o operaţie de apendicită, s-a clasat pe locul al doilea şi va porni alături de Verstappen pe prima linie a grilei de start.

"A fost un pic neaşteptat astăzi, dar sunt foarte fericit”, a declarat Verstappen, care doreşte să repete performanţa de anul trecut, când a câştigat cursa din Australia după ce a obţinut pole position-ul.

"A fost un weekend cam complicat până acum. Ferrari pare foarte rapidă în cursele lungi, deci mâine va fi o cursă interesantă."

Verstappen a obţinut un timp de 1 minut 15,915 secunde, cu 0,270 secunde mai rapid decât Sainz. Sergio Perez, în celălalt Red Bull, va porni de pe locul al treilea, urmat de Lando Norris, care a obţinut un surprinzător loc patru cu McLaren-ul său.

O dezamăgire majoră a venit din partea lui Lewis Hamilton, septuplul campion mondial, care a ratat Q3 şi va porni de pe locul 11.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici