Vestergaard vrea revanşa cu Krim în finala Ligii Campionilor

Antrenorul formaţiei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care echipa sa o elimină pe Gyor ETO, şi-ar dori să întâlnească în finala Ligii Campionilor pe RK Krim, adversara din faza grupelor principale.

155 afișări
Imaginea articolului Vestergaard vrea revanşa cu Krim în finala Ligii Campionilor

Jakob Vestergaard (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Mai întâi trebuie să trecem de Gyor în semifinale, apoi aş vrea să avem revanşa unui meci cu RK Krim", a spus tehnicianul danez al formaţiei Oltchim.

În ceea ce priveşte partida tur cu Gyor ETO, programată, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Bucureşti, Vestergaard a afirmat că jucătoarele sale trebuie să joace bine atât în apărare cât şi în atac. "Au existat anumite accidentări, dar eu sunt sigur că fetele vor fi pregătite 100 la sută la ora meciului cu Gyor. Trebuie să jucăm bine în ambele partide cu Gyor şi să câştigăm. Trebuie să fim foarte buni şi în atac, nu numai în apărare. E adevărat că cele două echipe care se vor confrunta sâmbătă sunt cele mai bune în apărare, dar cel mai simplu mod de a trece de Gyor este să înscriem. Se spune că dacă vrei să câştigi trofee trebuie să fii bun în apărare, însă în acest meci şi în returul din Ungaria trebuie să fim buni şi în ofensivă. Două echipe bune se vor înfrunta pe teren, două echipe care stau foarte bine din punct de vedere fizic, aşa că ne aşteptăm la o replică dură a adversarelor", a adăugat Jakob Vestergaard.

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele CS Oltchim, Nicolae Luca, a declarat că echipa va juca în semfinale atât pentru calificarea în finală cât şi pentru viitorul clubului. "În ceea ce ne priveşte pe noi, conducerea, am informat jucătoarele despre situaţia financiară a clubului începând din septembrie. A fost un dialog permanent între management şi jucătoare. Nu trebuie să cântărească acest meci mai mult pentru viitorul clubului, noi soarta ne-am jucat-o de anul trecut. Nici nu poţi să cântăreşti exact viitorul clubului şi performanţa sportivă. Noi vom juca şi pentru viitorul clubului dar şi pentru performanţă", a explicat Luca.

Oficialul a adăugat că jucătoarele cunosc primele pentru câştigarea trofeului Ligii Campionilor, dar acestea nu sunt comparabile cu ale unei echipe de fotbal. "Jucătoarele ştiu că există prime, dar să nu vă închipuiţi că sunt de ordinul sutelor de mii sau milioanelor. Sunt nişte sume care, pentru handbal, sunt OK. E normal ca o performanţă să se premieze. Noi, Oltchim, suntem în primele patru echipe din Europa, acum, înaintea disputării semifinalelor. Deja ar trebui să fim premiaţi într-un fel pentru că nu prea sunt alte echipe româneşti pe locul patru în Europa în acest moment în orice sport. În handbal nu se câştigă atât de mult, acest conflict între fotbal şi celelalte sporturi există din totdeauna. Federaţia europeană premiază aşa ceva (n.r. - câştigarea Ligii Campionilor) cu «fantastica» sumă de 50.000 de euro. Deci comparaţiile cu fotbalul sunt inutile", a precizat Nicolae Luca.

Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea întâlneşte, sâmbătă, de la ora 18.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti, formaţia Gyor ETO, într-o partidă contând pentru prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici