Vettel câştigă şi în Brazilia şi egalează recordul lui Ascari

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Braziliei, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, reuşind să egaleze recordul de nouă victorii consecutive, deţinut de italianul Alberto Ascari din 1953.

124 afișări
Imaginea articolului Vettel câştigă şi în Brazilia şi egalează recordul lui Ascari

Sebastian Vettel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele mai multe succese consecutive în Formula 1 le avea italianul Alberto Ascari, nouă, recordul său fiind stabilit în două sezoane, 1952, când a câştigat şase curse, şi 1953. Sebastian Vettel a ajuns, duminică, la a noua victorie consecutivă în 2013 şi a 39-a din carieră, 13 dintre acestea fiind obţinute anul acesta.

Vettel a fost urmat la Interlagos de coechipierul său Mark Webber şi de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari). Britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) a fost al patrulea, germanul Nico Rosberg (Mercedes) al cincilea, iar mexicanul Sergio Perez a trecut linia de sosire al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine brazilianul Felipe Massa (Ferrari), germanul Nico Hulkenberg (Sauber), britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso).

Vettel şi echipa sa au câştigat pentru a patra oară consecutiv titlurile mondiale la piloţi, respectiv constructori.

Sezonul 2014 va începe la 16 martie, cu Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici