Viborg HK - Gyor ETO, scor 24-26, în prima manşă a finalei LC de handbal feminin

Campioana Ungariei la handbal feminin, Gyor ETO, a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia daneză Viborg HK, cu scorul de 26-24 (15-14), în turul finalei Ligii Campionilor, în care au evoluat şi româncele Cristina Vărzaru şi Simona Spiridon.

39 afișări

Turul finalei Ligii Campionilor a început cu două handbaliste românce titulare, Vărzaru la Viborg şi Spiridon la Gyor. Prima repriză a fost dominată de echipa ungară, care a reuşit să conducă încă din primele minute, 3-5 (min. 10), deşi avea handicapul pierderii celei mai bune jucătoare, centrul Anita Gorbicz, accidentată la ultimul meci disputat de Gyor.

De cealaltă parte, danezele au părut mai timorate, deşi jucau pe teren propriu. Cu excepţia portarului Katrine Lunde, nordicele au avut probleme în a duce ambele faze ale jocului (5-8, min. 17). Viborg a avut apoi o revenire puternică (10-9 min. 22), dar partida a continuat sub semnul echilibrului, Gyor nerenunţând (11-11, min. 25). În acelaşi minut, cea mai bună jucătoare a campioanei Ungariei, Anika Kovacsics (17 ani), a faultat dur la Jurack şi a fost eliminată direct cu cartonaş roşu, dar coechipierele s-au "adunat" parcă şi mai mult, reuşind să domine partida până la pauză, 14-15. Prima repriză a fost destul de slabă valoric, spectacolul fiind totuşi salvat de paradele portarilor Lunde (13 intervenţii), respectiv Palinger (11).

La reluare, tot Gyor ETO a fost echipa dominantă pe tabelă (16-17, min. 39). Viborg nu şi-a găsit ritmul deloc (18-21, min. 50), plătind tribut apărării inconstante, dar mai ales indeciziei şi impreciziei din faza ofensivă. Danezele au avut de luptat şi cu forma excelentă a portarului advers, Katalin Palinger, care a blocat din toate unghiurile (23 intervenţii în total). Ultimul gol al meciului a fost marcat de pivotul Simona Spiridon. Scor final, 24-26, iar victoria o transformă pe Gyor în favorită la câştigarea în premieră a trofeului, având şansa de juca returul pe teren propriu.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Skov 7 goluri, Althaus 6, pentru Viborg, respectiv Tomori 7 şi Verten 6 goluri, pentru Gyor.

Extrema Cristina Vărzaru a marcat două goluri şi a scos o aruncare de la 7 metri pentru team-ul nordic, în timp ce pivotul Simona Spiridon a înscris două goluri şi a scos trei aruncări de la 7 metri.

În lotul formaţiei Gyor ETO se mai află o jucătoare de origine română, Gabriela Rotiş-Nagy, care nu a fost însă folosită niciun minut.

Returul finalei Ligii Campionilor se va juca la 16 mai, în Veszprem Arena (Ungaria). În semifinale, Gyor a eliminat Hypo Viena, în timp ce Viborg a trecut de campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici