Viborg HK - Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 28-21, în prima manşă a finalei LC - FOTO

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, sâmbătă, la Herning, de formaţia daneză Viborg HK, scor 28-21 (14-11), în manşa tur a finalei Ligii Campionilor.

145 afișări
Imaginea articolului Viborg HK - Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 28-21, în prima manşă a finalei LC - FOTO

Viborg HK - Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 28-21, în prima manşă a finalei LC (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Balul" a fost deschis de Narcisa Lecuşanu, care a marcat primul gol al meciului. Viborg a ripostat rapid, dar a avut de alergat după egalare în următoarele minute, Oltchim având iniţiativa (3-4, min. 6). Într-un vacarm de nedescris, produs nu de cântecele celor peste 4.000 de fani nordici, ci de diferite instrumente, portarul Paula Ungureanu a reuşit să blocheze două şuturi consecutive ale vedetei de la Viborg, Bojana Popovici. Apărarea prea agresivă a danezelor nu a fost iertată de arbitrii sârbi Nikolici-Stojkovici, Oltchim reuşind să rămână în avantaj, 5-6 (min. 11). Două minute mai târziu, Oltchim s-a detaşat la două goluri, 5-7, în acel moment auzindu-se şi încurajările celor aproximativ 500 de fani români. Danezele au început să protesteze la orice decizie a arbitrilor, dar şi să faulteze mult peste limita regulamentului. Pivotul Anja Althaus i-a aplicat un cot în ficat Narcisei Lecuşanu, care a fost nevoită să părăsească terenul (min. 15, 7-7). Jocul de "şah" a continuat şi la nivelul antrenorilor, care au făcut tot timpul modificări pe linia de nouă metri, rotind jucătoarele. Viborg a reuşit să revină la timonă, 9-7 (min. 18), profitând de câteva atacuri ratate de echipa lui Radu Voina, dar şi de laxitatea din apărare de pe flancul drept.

Viborg HK - Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 28-21, în prima manşă a finalei LC (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Alte trei mingi pierdute de Oltchim l-au adus pe antrenorul Voina în pragul unei crize de nervi, mai ales că gazdele au păstrat un avantaj confortabil, 11-8 (min. 23). Jocul prea înghesuit în faţa puternicei apărări centrale daneze nu a adus nimic bun pentru Oltchim, care a intrat la time-out, cu şase minute înaintea pauzei. "Prima dată trebuie să punem mâna în apărare, suntem prea moi în apărare", le-a spus Radu Voina jucătoarelor sale, care au redus la 11-9 (min. 25). Paula Ungureanu (13 intervenţii până la pauză, 23 în total) a blocat in extremis de câteva ori, Nechita a marcat spectaculos, dar Vărzaru a readus diferenţa de trei goluri pentru Viborg, de la 7 metri, 13-10 (min. 28). Tot Vărzaru a stabilit şi scorul pauzei, 14-11, după 30 de minute în care Oltchim nu a jucat la nivelul obişnuit şi a părut depăşită de miza finalei.

Viborg HK - Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 28-21, în prima manşă a finalei LC (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)Viborg HK - Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 28-21, în prima manşă a finalei LC (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

La reluare, Viborg a marcat din primul atac, 15-11, dar campioana României a ripostat rapid, 15-13 (min. 34). Danezele au continuat cu acelaşi joc dur în apărare, dar în ofensivă nu au putut fi oprite, Bojana Popovici marcând de patru ori consecutiv, 19-13 (min. 38). La 20-13, iar Oltchim a părut căzută psihic, dar a venit şi rândul celor de la Viborg să aibă o cădere (20-15, min. 42). Când Cristina Neagu a marcat al treilea gol consecutiv (20-16, min. 44), s-au declanşat huiduielile. Momentele bune de joc ale Oltchimului au fost pigmentate însă şi cu greşeli copilăreşti, cauzate de o impulsivitate greu de înţeles la acest nivel, astfel că a devenit din ce în ce mai greu, cu fiecare minut care trecea, să recupereze diferenţa. Abia intrată în minutul 47, Fiera a făcut paşi, oferind pe tavă mingea adversarelor, care au profitat din plin, 23-17. Au urmat un contraatac cu şut peste poartă, două forţări consecutive, ratări faţă în faţă cu portarul advers, toate costându-le scump pe jucătoarele de la Oltchim. Viborg nu a mai putut fi oprită (28-18, min. 54), soarta partidei fiind parafată astfel cu mult înainte de fluierul final, care a consfinţit o victorie categorică a formaţiei daneze, 23.

Câştigarea Ligii Campionilor pare a fi mai degrabă un vis pentru Oltchim, care mai poate spera însă într-o minune, în retur.

Marcatoare:

Viborg HK - Popovici 9 goluri, Vărzaru 6, Jurack 5, Skov 3, Althaus 2, Mikkelsen 2, Lunde-Borgersen 1.

Oltchim - Neagu 6 goluri, Stanca 6, Lecuşanu 3, Maier 2, Nechita 2, Puşcaşu 1, Vizitiu 1.

Meciul retur va avea loc, cu trofeul pe masă, la Bucureşti, la Sala "Ioan Kunst Ghermănescu", în 15 mai, de la ora 20.45 (în direct pe Pro TV).

Viborg HK este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat în 2006 şi 2009, în timp ce Olchim Râmnicu Vâlcea speră la câştigarea acestuia în premieră. De asemenea, campioana României joacă prima finală din istorie, în timp ce Viborg HK a bifat-o de patru ori (1997, 2001, 2006 şi 2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici