Victor Hănescu lansează proiectul "Dream Young Team"

Tenismanul Victor Hănescu a anunţat, la Curtea de Argeş, unde a asistat la meciurile din cadrul turneului ITF Vitality Open Tour, dotat cu premii de 10.000 de euro, lansarea proiectului "Dream Young Team", prin care jucători de 16-18 ani vor efectua patru stagii de pregătire alături de el.

102 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu lansează proiectul "Dream Young Team"

Victor Hănescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mereu mi-am dorit să dau o parte din câştigurile mele şi să ajut tenisul românesc pentru că acest sport este unul pe care nu oricine şi-l poate permite. Aşa ca trebuie să lucrăm mai mult pe sectorul dezvoltării tinerilor. Aş vrea să lansez cu ajutorul Federaţiei Române de Tenis şi Dr. Oetker România programul «Dream Young Team» pentru România. Echipa va fi formată prin selecţie naţională şi va aduna şase dintre cei mai buni jucători cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Vor exista stagii de pregătire între 10 şi 14 zile, de patru ori pe an. Eu împreună cu o echipă de profesionişti formată din preparator fizic, preparator mental, fizioterapeut şi antrenor vom modela tinerele talente pregătindu-le pentru lupta dură din topul ATP", a spus Hănescu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Victor Hănescu este de părere că tenisul masculin din România are nevoie de un asemenea proiect, dacă se doreşte ca acesta să ajungă din nou la un nivel ridicat. "Foarte mulţi juniori se pierd la această vârstă şi nu reuşesc să treacă mai departe în carieră. Cred că este nevoie în România de un proiect de o asemenea anvergură pentru a ajuta tenisul românesc masculin. Consider că tenisul masculin românesc are nevoie urgent de un refresh mai ales că urmează Cupa Davis unde echipa României trebuie reîmprospătată cu generaţia următoare. Consider că acest meci din septembrie este o şansă pentru cei tineri să evolueze. E un moment în care trebuie schimbate generaţiile", a completat Hănescu, locul 128 ATP.

Reprezentativa României va întâlni, la 12-14 septembrie, la Arenele BNR, echipa similară a Suediei, în primul tur al play-off-ului Grupei I Mondiale, zona Euro-africană.

În cazul în care va pierde meciul cu Suedia, România va juca la 24-26 octombrie împotriva învinsei din întâlnirea Letonia - Austria, în meciul pentru rămânerea/retrogradarea în/din Grupa I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici