Victor Piţurcă: Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, după remiza din meciul amical cu Uruguay, scor 1-1, că rezultatul este echitabil, deşi "tricolorii" ar fi putut să mai marcheze.

150 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil

Victor Piţurcă: Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"1-1 e un rezultat echitabil. A fost o primă repriză în care Uruguayul a înscris repede. Ne dau de gândit începuturile de meciuri, pentru că s-a întâmplat şi în Belgia şi cu Grecia. A fost o pasă greşită a lui Pintilii, urmată de un lanţ de alte greşeli şi asta ne-a costat. Altul ar fi fost jocul dacă nu luam golul aşa repede. Acele greşeli de la gol şi-au pus amprenta pe evoluţia ulterioară, deşi am avut şi noi două ocazii de a marca în prima repriză. A trebuit să-i mobilizez bine la pauză. Apoi am avut şi noi un început foarte bun de repriză a doua. Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil", a spus Piţurcă.

Tehnicianul României s-a arătat supărat de faptul că fundaşul Constantin Grecu s-a accidentat înaintea meciului: "Din păcate am avut multe probleme, Grecu s-a accidentat înainte de meci, Latovlevici în timpul meciului, Goian mi-a cerut la un moment dat să-l schimb, apoi probleme lui Torje din final. Sunt supărat că nu am putut să-l văd pe Grecu jucând. Dacă nu ar fi fost problemele acestea, probabil şi Mutu ar fi ieşit la pauză. În general am fost mulţumit de Mutu, a făcut şi faza defensivă, ceea ce este o diferenţă, pentru că la echipa de club nu face aşa ceva. Torje a făcut faze bune în repriza a doua, dar se vede că nu joacă la club. El şi-a revenit din pumni, pentru că se sufoca în prima repriză. În partera a doua a avut 25-30 de minute foarte bune. Dacă nu se accidenta Nicoliţă, Torje intra după pauză".

Piţurcă a afirmat că evoluţia "tricolorilor" dă speranţe pentru viitor. "Evoluţia României a fost bună şi ne dă speranţe pentru viitor. Sunt în căutări în continuare. Şi cu Elveţia şi cu Austria voi încerca să mai aduc jucători. Nu am auzit ostilitate din partea spectatorilor la adresa lui Tătăruşanu. Nu am auzit ce a fost în tribune, când joacă echipa mea am vată în urechi", a precizat Piţurcă.

Selecţionerul României consideră că ascensiunea Uruguayului se datorează unui grup unit: "I-am întâlnit pe uruguayeni de două ori în cariera mea de antrenor şi pot să spun că ei joacă de aceeaşi manieră, cu menţiunea că au crescut foarte mult în ultima vreme. Succesul şi performanţele lor se datorează faptului că sunt un grup unit. Aţi văzut cum Luis Suarez face alunecare pe linia de fund în defensivă".

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Uruguayului, campioana la zi a Americii de Sud, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională.

Uruguayenii au deschis scorul prin Cavani, în minutul 2, "tricolorii" reuşind egalarea prin Bogdan Stancu, în minutul 50.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici