Victorie a Simonei Halep, în meciul de infarct cu Bianca Andreescu, la Turneul Campioanelor 2019. Prima declaraţie: „Sunt foarte fericită că am câştigat” LIVE UPDATE

Simona Halep (28 de ani, nr. 5 WTA) a câştigat meciul cu Bianca Andreescu (19 ani, nr. 4 WTA), cu 3-6; 7-6(6); 6-3, din cadrul Grupei Mov de la Turneul Campioanelor. Câştigătoarele de la Wimbledon şi US Open s-au confruntat pentru prima dată în carieră.

12036 afișări
Imaginea articolului Victorie a Simonei Halep, în meciul de infarct cu Bianca Andreescu, la Turneul Campioanelor 2019. Prima declaraţie: „Sunt foarte fericită că am câştigat”  LIVE UPDATE

LIVE TEXT Turneul Campioanelor 2019. A început meciul dintre Simona Halep şi Bianca Andreescu

Simona Halep (5 WTA) a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor. A trecut în trei seturi, 3-6; 7-6(6); 6-3 de Bianca Andreescu (Canada; 4 WTA). Partida a durat două ore şi 30 de minute.

UPDATE:  Simona Halep, după victoria cu Bianca Andreescu: Sunt foarte fericită că am câştigat

Simona Halep a avut un debut extrem de greu la Turneul Campioanelor, în faţa Biancăi Andreescu şi a recunoscut acest lucru la finalul meciului. După două ore şi 30 de minute de joc efectiv, sportiva noastră a declarat că a avut parte de o partidă epuizantă, dar că e fericită pentru victorie.

”E o performanţă excepţională să fiu la acest turneu pentru al şaselea an la rând. A fost un meci greu, e o jucătoare grozavă. Ştiam Bianca e jucătoare fantastică, că va lupta pânâ la sfârşit. Sunt moartă! Dar voi avea timp de recuperare. Sunt foarte fericită că am câştigat un meci la Turneul Campioanelor. N-am jucat prea mult de la Wimbledon!

Îmi place să joc sub presiune. Sunt fericită că am putut lupta cu o jucătoare cu 10 ani mai tânără. Sunt mândră de jocul meu din această seară. Am văzut multe steaguri româneşti. Vă mulţumesc! Simt iubirea voastră!”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Următorul meci din grupă al româncei este programat pe 30 octombrie, împotriva Elinei Svitolina care şi-a câştigat şi ea duelul de debut. 

 

Cum a decurs meciul

Simona Halep a câştigat primul game al meciului, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct şi a egalat, 1-1. Bianca a reuşit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea şi a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după primul game la 0 din meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanţă de câştigarea primului set, 5-3. Andreescu a reuşit să ia manşa, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

În setul al doilea, jucătoarea din Canada a continuat evoluţia bună. A câştigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câştigat şi ea pe propriul serviciu şi a reuşit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanţat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap. S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu şi la retur şi s-a impus cu 7-6. La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci.

Decisivul a început sub nota echilibrului în primele două game-uri, fiecare sportivă punctând pe tabelă cu propriul serviciu. Ulterior a început un ”val” de break-uri (5), la mijlocul setului, care a dus scorul la 5-3 pentru Simona Halep. Sportiva noastră a urmat la serviciu şi a închis meciul cu 6-3.

În celălalt meci al grupei, Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) s-a impus în două seturi, 7-6(12); 6-4 în faţa Karolinei Pliskova (Cehia; 2 WTA).

Clasamentul grupei după prima etapă:

1. Elina Svitolina - 1 punct
2. Simona Halep - 1 punct
3. Bianca Andreescu - 0 puncte
4. Karolina Pliskova - 0 puncte 


Românca l-a luat pe al doilea, 7-6

Jucătoarea din Canada a continuat evoluţia bună din prima manşă. A câştigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câştigat şi ea pe propriul serviciu şi a reuşit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanţat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap.

S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu şi la retur şi s-a impus cu 7-6. La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci.

 

Andreescu a câştigat primul set, 6-3

Simona Halep a câştigat primul game al meciului cu Bianca Andreescu, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct şi a egalat, 1-1. Bianca a reuşit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea şi a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după primul game la 0 din acest meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din această întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanţă de câştigarea primului set, 5-3.

Andreescu a reuşit să ia primul set, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

 

Ştire iniţială:

Simona Halep (28 de ani, nr. 5 WTA) şi Bianca Andreescu (19 ani, nr. 4 WTA) s-au întâlnit pentru prima dată în carieră la ediţia din 2019 a Turneului Campioanelor. 

"Sunt încântată şi eu că voi juca împotriva ei (n.red. - Bianca Andreescu). Va fi o provocare pentru mine, pentru că am avut un an cu multe suişuri şi coborâşuri. Am avut un mare vârf la Wimbledon, dar în rest am fost destul de jos. Nu mă gândesc dacă voi câştiga sau dacă nu voi câştiga aici. Îmi doresc doar să pot să joc meciurile", a spus Simona Halep, înaintea debutului la Turneul Campioanelor.

Pentru fostul lider mondial este a cincea prezenţă la Turneul Campioanelor, iar cea mai bună performanţă a fost în anul 2014, atunci când a pierdut finala în faţa Serenei Williams, în două seturi, 3-6, 0-6. În celelalte trei ediţii, Simona Halep nu a trecut de faza grupelor (2015, 2016, 2017). Şi anul trecut s-a calificat la competiţia care se desfăşoară cu primele opt cele mai bune jucătoare de tenis din lume, dar nu a putut juca din cauza unei accidentări.

La Turneul Campioanelor, Simona Halep îl va avea alături pe antrenorul australian, Darren Cahill, pe care fostul lider mondial l-a ales pentru on-court coaching pentru primul meci al său din acest an de la Shenzhen, contra canadiencei de origine română, Bianca Andreescu. Alături de Simona, în China, se află şi antrenorul român, Daniel Dobre.

De cealaltă parte, pentru Bianca Andreescu aceasta este prima prezenţă la Turneul Campioanelor.

"E ca şi cum ai juca direct în sferturi la un Slam. Dar am avut o pregătire bună. Vin după nişte victorii bune (n.red. - Bianca a câştigat 7 din 8 meciuri versus Top 8 WTA în 2019).

Eu şi Simona? Întotdeauna mi-am dorit să joc împotriva ei. În sfârşit am şansa asta. Sunt nerăbdătoare.

Cred că am jucat o singură dată în sistem de grupă, în Junior Fed Cup. La individual, niciodată. Va fi super. Dar nu va fi uşor. Am realizat însă că joc bine sub presiune. Nu mă întrebaţi cum. Cred însă că îmi ridic nivelul inconştient la un nivel superior şi sunt recunoscătoare pentru asta. De aceea consider că joc atât de bine împotriva celor mai bune jucătoare. Însă asta a funcţionat mai ales când porneam cu şansa a doua. Să vedem cum va fi acum", a spus Bianca Andreescu, la întâlnirea cu mass-media înainte de startul Turneului Campioanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici