Victorie autoritară pentru Simone Tempestini la Raliul Moldovei

Septuplul campion naţional absolut, Simone Tempestini, a câştigat toate cele 12 probe speciale de la Raliul Moldovei şi a obţinut pentru a patra oară, un record, trofeul competiţiei care se desfăşoară pe macadam în judeţul Bacău.

132 afișări
Imaginea articolului Victorie autoritară pentru Simone Tempestini la Raliul Moldovei

Victorie autoritară pentru Simone Tempestini la Raliul Moldovei

După succesele din 2017, 2018 şi 2022, pilotul de la Napoca Rally Academy a devenit astfel noul recordmen al raliului, depăşindu-l pe francezul Francois Delecour, care avea şi el 3 victorii (2012, 2013, 2014).

Pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, cu Sergiu Itu copilot, Tempestini nu a avut nicio emoţie la Bacău, iar la finalul celor 122 de kilometri de probe speciale a fost cronometrat cu 01:29:21,2. Echipajul câştigător a fost mai rapid cu peste două minute şi 22 de secunde decât ocupanţii poziţiei secunde, Sebastian Barbu şi daneza Jeanette Kvick Andersson (Skoda Fabia Rally2).

Pentru prima oară în acest sezon, podiumul a fost completat de echipajul Adrian Teslovan/Vajk-Imre Cseh (Ford Fiesta R5). În total, 44 de echipaje au concurat pe macadam la ediţia a 13-a a Raliului Moldovei, a cincea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

În Top 10 la Bacău s-au mai clasat Vali Porcişteanu, Dragoş Dinu, Bogdan Talaşman, Jean Tatu, Eugen Cărăgui, Antal Biro şi Andrei Budai.

Tempestini domină autoritar clasamentul general după runda din Bacău, cu un total de 158 de puncte, în timp ce principalul său contracandidat, Sebastian Barbu, are 132 de puncte. Pe 3 continuă să rămână Norbert Maior, cu 99 de puncte, chiar dacă favoritul la titlul Europeanului de juniori din acest an a avut o primă zi dificilă, cu două pene, care l-au trimis în a doua parte a clasamentului.

Următoarea rundă va fi Raliul Iaşului, tot pe macadam, în perioada 9-10 septembrie, dar până atunci, atât Tempestini, cât şi Maior, vor reprezenta România în Campionatul European, la Barum, în Cehia. Inconstant ca participare din cauza unui buget consistent, Tempestini vrea să revină în Top 10 la general, în timp ce în cazul lui Maior emoţiile sunt mari deoarece se află la numai 6 puncte de locul 1 în clasamentul continental al juniorilor cu doar două runde înainte de final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici