Victorie pentru Oltchim Râmnicu-Vâlcea în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia ungară Eto Gyor, cu scorul de 28-26 (16-14), în al treilea meci din grupa 2 principală a Ligii Campionilor.

79 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru Oltchim Râmnicu-Vâlcea în Liga Campionilor

Victorie pentru Oltchim Râmnicu-Vâlcea în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

Aceasta este a doua victorie pentru Oltchim în grupa 2 a Ligii Campionilor, după cea de săptăma trecută cu Krim Mercator Ljubljana, scor 36-30.

În primul meci din grupă Oltchim a fost învinsă în deplasare, de Buducnost Podgorica, 23-22.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, s-a declarat impresionat de modul în care au luptat handbalistele de la Oltchim în finalul partidei cu Gyor.

"Eu recunosc cu maximă sinceritate că nu prea mai credeam că vom întoarce rezultatul şi vom învinge. Nu am mai trăit un astfel de meci de 16 ani, de la acea partidă câştigată contra echipei Podravka în semifinalele Cupei Cupelor, atunci când Lidia Drăgănescu a marcat în ultima secundă şi ne-am calificat. Am meritat succesul de astăzi şi ne-am mărit considerabil şansele de calificare în semifinale dar mai avem mult de muncă", a spus Gavrilescu.

Gavrilescu a vorbit şi de prestaţia arbitrilor din Serbia: "Eu nu cred că ne-au furat. Au vrut să demonstreze că sunt unii din cei mai cinstiţi arbitri din Europa".

Componenta echipei Oltchim, Steluţa Luca, a declarat după victorie că formaţia din Râmnicu Vâlcea nu a cedat în niciun moment în această partidă şi a crezut în permanenţă în victorie.

"Am demonstrat că suntem o echipă puternică, nu am cedat în nici un moment şi am crezut în permanenţă în victorie. Am avut noroc cu intervenţiile Luminiţei Huţupan şi cred că am făcut o apărare bună pe parcursul întregii partide. Meciul a fost electrizant, gustat de spectatori care ne-au încurajat până în ultima secundă, lucru pentru care le mulţumim foarte mult", a spus sportiva.

Luca a precizat că valoarea echipei a crescut după transferul handbalistelor Pidpalova şi Shymkute. "Pidpalova s-a acomodat mai uşor pentru că este inter, Shymkute este centru şi mai are nevoie de ceva timp pentru a se integra în schemele de joc ale Oltchimului. În orice caz, valoarea echipei a crescut iar cele două handbaliste din Ucraina sunt de admirat pentru că au început să înveţe româna şi deja înţeleg multe cuvinte", a explicat Steluţa Luca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici