Victorie pentru „stejari” în amicalul cu Uruguay de la Montevideo

Naţionala de rugby a României a câştigat primul meci test din dubla cu Uruguay, impunându-se duminică seară cu 30-22 (17-3) în faţa Los Teros la Montevideo. Stejarii au câştigat şi Trofeul Banco Santander, pus în premieră în joc în întâlnirile dintre cele două echipe, informează rugbyromânia.ro.

349 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru „stejari” în amicalul cu Uruguay de la Montevideo

Victorie pentru „stejari” în amicalul cu Uruguay de la Montevideo

România a început în forţă partida de pe Estadio Charrua, punând presiune pe adversari, reuşind chiar în primele minute să câştige o tuşă pe repunerea adversă. De altfel, Stejarii au şi deschis tabela, în minutul 4, după o pătrundere în forţă în 22-ul advers a lui Tudor Butnariu, care i-a pasat lui Alexandru Bucur, acesta marcând eseu la centru. Gabriel Rupanu a transformat, 7-0.

Los Teros au şansa de a reduce ecartul, însă Felipe Etcheverry ratează o lovitură de pedeapsă dintr-o poziţie favorabilă.

Din minutul 13, România a rămas în 14 jucători după ce Tudor Butnariu a primit cartonaş roşu pentru placaj periculos. Pentru a putea lega grămezile şi a avea jucător de linia 1, pe teren a intrat Eugen Căpăţână în locul lui Johan Van Heerden.

Deşi în inferioritate numerică pe teren, Stejarii continuă să atace şi reuşesc al doilea eseu. În minutul 14, după mai multe pase la linia de 22 a sud-americanilor, Vlăduţ Popa îl deschide foarte bine pe Alexandru Bucur care pătrunde printre trei adversari şi îi pasează lui Gabriel Rupanu venit la suport, acesta şi marcând. Rupanu îşi transformă apoi încercarea, pentru 14-0 în minutul 20.

Uruguaienii atacă şi pun presiune, însă Stejarii se apără foarte bine şi închid toate culoarele. România mută jocul iarăşi în 22-ul advers, iar presiunea constantă pe care o pune pe sud-americani îi determină pe aceştia să greşească, Agustin Ormaechea primeşte cartonaş galben.

Stejarii forţează minute bune al treilea eseu, însă pătrunderile lui Apostol, Balan şi Sobota sunt oprite, astfel că, în cele din urmă, se optează pentru lovitura de pedeapsă, care aduce încă trei puncte, aceasta fiind transformată de Rupanu, pentru 17-0, minutul 33.

Finalul primei părţi a aparţinut gazdelor care au forţat marcarea primului eseu, însă după mai multe acţiuni, neputând să treacă de apărarea Stejarilor, optează şi ei pentru lovitura de pedeapsă, transformată de Felipe Berchesi, care stabileşte şi scorul pauzei, 17-3.

Los Teros au început în forţă repriza secundă, în primele 5 minute stând practic în terenul de 22 al Stejarilor, forţând prima încercare. Mihai Lămboiu vede şi el cartonaşul galben astfel că România rămâne în 13 jucători.

Profitând de acest avantaj, gazdele reuşesc să culce balonul în terenul nostru de ţintă după o tuşă bătută bine de German Kessler, prinsă de Diego Magno, după care balonul ajunge la Santiago Civetta care marchează, 17-8.

România reuşeşte să păstreze ecartul, 2 minute mai târziu, Gabriel Rupanu transformă o lovitură de pedeapsă, 20-8.

Los Teros continuă să domine şi reuşesc să marcheze două eseuri în trei minute, prin Manuel Ardao şi Rodrigo Silva, ambele transformate de Felipe Berchessi, trecând la conducere, 22-20, în minutul 58.

Stejarii nu renunţă la luptă şi mută jocul terenul advers forţând eseul, dar nu reuşesc să treacă de apărarea Los Teros. Matias Benitez vede însă cartonaşul galben, cele două echipe fiind pentru 10 minute la egalitate numerică.

În minutul 70, după mai multe acţiuni de atac, Stejarii reuşesc să preia din nou conducerea, prin Rupanu, care transformă o penalitate, 23-22.

Sfârşitul de meci aparţine României care pune presiune şi reuşeşte să se desprindă pe tabelă printr-un nou eseu, marcat cu molul de margine, Cristi Boboc concretizând efortul echipei. Vlădut Popa transformă şi închide tabela, 30-22 pentru România.

Duminica viitoare, pe 17 iulie, la ora 21:35, va avea loc a doua întâlnire din cadrul turneului din America de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici