Victorie pentru Unirea Urziceni în Liga I

Campioana României, Unirea Urziceni, a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (2-0), în faţa echipei Internaţional Curtea de Argeş, într-un meci disputat, în deplasare, în etapa a XIV-a a Ligii I, ultima înaintea confruntării cu FC Sevilla, din grupa G a Ligii Campionilor.

16 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru Unirea Urziceni în Liga I

Dan Petrescu, antrenorul echipei Unirea Urziceni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile au fost marcate de Voiculeţ '52, pentru gazde, respectiv Bilaşco '20, Onofraş '40, pentru oaspeţi.

0-1: Izvoranu a luftat în mijlocul propriului careu şi balonul a ajuns la Bilaşco, iar atacantul Unirii Urziceni a înscris cu un şut de la aproximativ 14 metri, la colţul scurt, printre doi jucători ai formaţiei gazdă.

0-2: Popa a respins în faţă un balon şutat de Frunză, din lovitură liberă, iar Onofraş a reluat în plasă de la aproximativ şapte-opt metri, fază la care jucătorii argeşeni au reclamat o poziţie de ofsaid la atacantul Unirii Urziceni.

1-2: Voiculeţ l-a surprins prea avansat pe Arlauskis şi a redus din diferenţă cu un şut de la peste 30 de metri, balonul a lovit transversala şi a intrat în plasă.

În minutul 80, Unirea Urziceni a rămas în inferioritate numerică, după ce arbitrul Paul Unimătan l-a eliminat pe Bordeanu în urma unei ciocniri cu Daniel Stan.

În minutul 89, Brandan a căzut în propriul careu în timp ce jucătorii se pregăteau de executarea unei lovituri libere, iar asistentul Adrian Vidan i-a semnalizat centralului că Emmanuel Kone l-a lovit cu capul pe fotbalistul argentinian. Unimătan a restabilit egalitatea numerică între cele două echipe, arătându-i cartonaşul roşu fotbalistului ivorian.

Internaţional: 12. Popa - 6. D. Matei, 3. Viera, 29. R. Raţiu, 25. Neagu - 2. Băcilă, 14. Voiculeţ (30. D. Stan '78), 4. Izvoranu (5. E. Kone '43), 8. Vezan, 10. C. Lazăr (24. Frăsineanu '57) - 19. Zăgrean. Antrenor: Ştefan Stoica.

Unirea Urziceni: 1. Arlauskis - 24. Maftei, 6. Galamaz, 4. Mehmedovici, 23. Bordeanu - 17. Semedo, 10. Pădureţu (19. Brandan '81), 18. Ricardo, 30. S. Frunză - 7. Bilaşco (5. Todoran '86), 11. Onofraş (21. Bălan '66). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Băcilă '33, Negru '38, Voiculeţ '39 / Bălan 90+1

Cartonaşe roşii: Kone '89 / Bordeanu '80

Arbitri: Paul Unimătan (central) - Adrian Vidan, Istvan Miklos Nagy (asistenţi) - Radu Petrescu jr. (rezerve).

Observatori: Daniel Gherasim, Dan Petrescu.

Supervizor: Vasile Avram.

La partidă au asistat aproximativ 2500 de spectatori.

Petrescu: Această victorie ne dă încredere pentru meciul cu Sevilla

"Victoria este foarte importantă pentru că dă mare încredere echipei pentru meciul cu Sevilla, din Liga Campionilor. Avem un program extraordinar de uşor în campionat şi sperăm să urcăm spre primele locuri. În prima repriză am stat foate bine în teren şi puteam marca 3-4 goluri, dar, este adevărat, puteam să şi primim. În repriza a doua, mi s-a spus că au fost două mari greşeli de arbitraj împotriva noastră: eliminarea lui Bordeanu şi o fază a lui Semedo, care a fost oprit dintr-o acţiune pe motiv de ofsaid", a spus Petrescu.

Dan Petrescu a susţinut că formaţia Internaţional Curtea de Argeş nu va avea probleme cu evitarea retrogradării în cazul în care va continua să aibă aceeaşi evoluţie ca în meciul cu Unirea. "Vreau să felicit echipa gazdă, care a jucat foarte bine în repriza a doua, şi sunt convins că nu vor avea probleme cu retrogradarea dacă vor juca în continuare la fel", a precizat antrenorul.

Stoica: Kone a făcut un gest de şmecheraş şi va fi aspru sancţionat

"Kone a fost eliminat pentru că a lovit cu capul, lucru pe care eu nu-l accept deloc, motiv pentru care va fi aspru sancţionat. Dacă nu-i convine, se poate duce înapoi la Cluj, pe jos. Sunt gesturi de şmecheraş, pe care, la echipa mea nu le accept sub nicio formă. El evoluează în Europa, dar gândeşte ca în Africa", a spus Stoica.

Ştefan Stoica a precizat că echipa sa îşi duce în continuare crucea, continuând să fie dezavantajată de arbitraj. "Am pierdut, din nou, urât un meci pe teren propriu şi ne ducem crucea în continuare. Suntem o echipă mică, pe care arbitrii continuă să o dezavantajeaze. La primul gol, a fost o fază în care s-a dat corner, deşi nu a fost, iar la al doilea a fost o lovitură liberă repetată. Sunt convins că dacă era un alt meci, cu o echipă de calibrul nostru, arbitrul nu fluiera repetarea loviturii. De câteva etape, echipa joacă foarte bine, dar nu câştigăm puncte", a acuzat tehnicianul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici