VIDEO: Record mondial în tenis. Câţi fani au asistat la demonstrativul dintre Roger Federer şi Rafael Nadal

Roger Federer şi Rafael Nadal au stabilit un nou record mondial în tenis, vineri, după ce la o partidă demonstrativă disputată în Cape Town, Africa de Sud, au asistat 51.954 de fani.

1952 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Record mondial în tenis. Câţi fani au asistat la demonstrativul dintre Roger Federer şi Rafael Nadal

Sursa FOTO: Profimedia

Partida, a şasea din campania "Meci pentru Africa", s-a disputat în ţara natală a mamei lui Roger Federer, Lynette. Toate veniturile obţinute, aproximativ 3.5 milioane de dolari, vor merge către fundaţia tenismenului elveţian, care sprijină educaţia şi sportul în Africa.

În primul joc, Roger Federer a făcut pereche la dublu cu fondatorul Microsoft, Bill Gates. Cei doi i-au învins pe Rafael Nadal şi comediantul Trevor Noah, scor 6-3. La meciul de simplu au intrat în scenă Federer şi Nadal. Elveţianul a câştiat în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3.

La finalul evenimentului, organizatorii au anunţat că a fost stabilit un nou record mondial în ceea ce priveşte asistenţa la un meci de tenis - 51.954 de persoane. Precedenta astfel de bornă, 42.517 speectatori, fusese stabilită la un alt joc demonstrativ, în Mexico City, între Roger Federer şi Alexander Zverev, în luna noiembrie a anului trecut.

"Nu m-am gândit niciodată că voi avea 51.954 de spectatori la un meci de tenis. Nu e ceva la care să visezi. A fost prima dată aici în Cape Town, iar asta a înseamnat mai mult decât tenis pentru mine", a declarat Federer, care a fost completat de Nadal: "Un public şi un stadion uimitor! A fost o seară de neuitat. Probabil că nu vom mai juca niciodată într-o astfel de atmsoferă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici