Viitorul a fost eliminată din Europa League de echipa olandeză Vitesse. FCSB s-a calificat, fără emoţii, în turul 3 preliminar

Viitorul părăseşte Europa după o dublă cu Vitesse, scor 3-5 la general, în turul doi preliminar al Ligii Europa. Meciul decisiv a avut loc în Olanda, unde foştii campioni ai României au cedat cu 1-3, după ce timp de 90 de minute s-au întrecut în greşeli. FCSB a trecut fără emoţii de modesta Rudar Velenje, pe care a învins-o cu 4-0.

1183 afișări
Imaginea articolului Viitorul a fost eliminată din Europa League de echipa olandeză Vitesse. FCSB s-a calificat, fără emoţii, în turul 3 preliminar

Foto: Pixabay

După 2-2 la Ovidiu, partidă în care au condus cu 2-0, elevii lui Hagi au demonstrat din nou că lipsa de experienţă în competiţiile europene îşi spune cuvântul, mai ales în faţa unei echipe obişnuită cu prezenţele internaţionale.

Partida a început cum nu se poate mai rău pentru Viitorul, cu o greşeală care i-a adus pe olandezi în avantaj. La un corner din minutul 23, un “bulevard” s-a făcut în mijlocul careului, iar Matavz a marcat de lângă Ţîru, fără prea mari probleme. Cu un mijloc fragil, la fel ca şi apărarea, foştii campioni ai României au pierdut majoritatea mingilor şi au combinat greu pe faza ofensivă.

La pauză s-a intrat cu 1-0 în dreptul gazdelor, iar startul actului secund a adus un nou gol. Din păcate, tot pentru Vitesse, care a creat o nouă fază rapidă pe partea stângă, care a fost fructificată de Linssen. Atacantul i-a dat mâinile peste cap lui Cojocaru şi totul părea pierdut.

Doar că Viitorul nu a cedat atât de uşor şi l-a făcut pe Leonid Slutski să-şi pună mâinile în cap şi să se agite. În minutul 50, Lima a centrat inteligent în spatele fundaşilror adverşi, iar Drăguş a ajuns la trei goluri cu olandezii în două meciuri.

Iar cursa pentru calificare s-a năruit odată cu intervenţia nefericită a lui Mladen. Aflat undeva la 30 de metri de poartă, Mladen a pasat cu capul înapoi la portar, dar Beerens a fost pe fază şi l-a lobat pe Cojocaru.

Două greşeli care s-au transformat în goluri şi care au „cântărit” decisiv în „dubla” care a lăsat pentru al doilea an la rând Viitorul în afara Europei.

FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League

FCSB a trecut fără emoţii de modesta Rudar Velenje, pe care a învins-o cu 4-0.

Cu ”rănile” meciului cu Dinamo, în care a încasat trei goluri, echipa lui Dică nu a avut probleme în apărare cu slovenii, care s-au remarcat doar printr-o foarfecă semnată de Kamara în minutul 81, respinsă de Bălgrădean. Roş-albaştrii au început în forţă, şi puteau deschide scorul în minutul 11, dar Jakolis nu a reuşit să-l învingă pe Malnar din poziţie ideală, iar goalkeeper-ul slovenilor a respins. Junior Morais a ratat ocazia de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, dar nu a putut relua în poarta goală a unui Malnar învins de o deviere a lui Bălaşa. Florin Tănase nu a mai iertat de la punctul cu var, în minutul 22, după ce a transformat un penalty obţinut de acelaşi Bălaşa, ţinut în careu de Tomasevic.

Jocul echipei lui Dică s-a domolit până la finalul primei reprize, şi părea că aceştia se mulţumesc cu rezultatul afişat pe tabelă şi cu scorul de 3-0 la general, care le asigura calificarea fără emoţii în turul trei preliminar al Europa League, unde îi aşteaptă croaţii de la Hajduk Split. Moruţan a ”trezit” publicul de pe Arena Naţională în debutul reprizei secunde cu un super-gol, o acţiune pe cont propriu, în urma căreia a trecut de trei fundaşi ai slovenilor şi a ”rupt plasa” din interiorul careului. A fost prima reuşită a mijlocaşului în tricoul roş-albastru. Au urmat ocaziile imense ale nou-intratului Harlem Gnohere. Mai întâi, francezul a trimis în bara cu poarta goală în faţă, iar Malnar a reţinut mingea care se îndrepta spre linia porţii, apoi a reluat cu capul din interiorul careului, dar peste poarta slovenilor. A ieşit la rampă Florinel Coman, care a tras de la distanţă pe lângă poarta lui Malnar, dar nu l-a mai iertat în nouă minute mai târziu, după ce a fost lăsat liber în careul slovenilor şi a trimis mingea în plasă fără emoţii. Oaspeţii şi-au trecut în cont prima ocazie a meciului, în minutul 82, prin foarfeca superbă a lui Kamara, respinsă de Bălgrădean, iar Daniel Benzar a închis tabela în minutul 90+3, după ce a reluat în plasa porţii slovenilor o minge trimisă în careu de Olimpiu Moruţan.

S-a terminat 4-0 pentru vicecampioana României, care se califică în turul trei preliminar al Europa League, unde va întâlni echipa fostului dinamovist Steliano Filip, Hajduk Split. Croaţii nu au fost ”răpuşi” niciodată de echipele româneşti în fazele eliminatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici