Vineri se joacă semifinalele mondialului feminin de handbal

Campionatul Mondial de Handbal Feminin IHF 2023 programează vineri cele două semifinale. La Jyske Bank Boxen din Herning, Danemarca şi Norvegia se vor confrunta pentru un loc în finală la ora 18:30, în timp ce a doua semifinală va aduce faţă în faţă Franţa şi Suedia.

341 afișări
Imaginea articolului Vineri se joacă semifinalele mondialului feminin de handbal

Vineri se joacă semifinalele mondialului feminin de handbal

Danemarca - Norvegia - 18:30

Una dintre gazdele turneului Danemarca/Norvegia/Suedia 2023 va fi cu siguranţă în finală, după ce Danemarca şi Norvegia se vor întâlni într-o confruntare interesantă, prima semifinală a Campionatului Mondial Feminin IHF 2023.

Un derby de tradiţie, o confruntare cu greutate între două rivale scandinave, cele două echipe câştigând împreună 17 clasări pe podium, între ele şi cinci din cele 25 de titluri din istoria Campionatului Mondial Feminin IHF, toate în ultimele 13 ediţii ale competiţiei.

În plus, aceasta a fost şi finala EURO EHF 2022, când Norvegia a câştigat titlul continental cu scorul de 27-25 anul trecut la Ljubljana. Mai mult, Norvegia se află în a unsprezecea semifinală la competiţia de handbal feminin, câştigând opt dintre ele şi pierzând doar trei.

Seria lor de clasări în top 10 este impresionantă - nu au terminat niciodată mai jos de locul 9 în cele 22 de apariţii în competiţie - şi victoria cu 30-23 din sferturile de finală împotriva Olandei le-a asigurat a cincea calificare consecutivă în semifinale.

Suedia - Franţa - 22:00

Acum şase ani, la Campionatul Mondial Feminin IHF 2017, Suedia scria istorie, obţinând pentru prima dată calificarea în semifinale, cu o victorie de 26-23 împotriva Danemarcei. Au terminat pe locul patru în acea competiţie, după ce au pierdut meciul din semifinale cu Franţa, scor 23-25.

Istoria se va repeta vineri la Jyske Bank Boxen din Herning, când Franţa şi Suedia se vor confrunta din nou, luptând pentru un loc în finala Campionatului Mondial Feminin IHF.

În timp ce Suedia nu a ajuns niciodată în finală, pierzând singura semifinală în Germania 2017, Franţa a câştigat toate cele şase semifinale jucate, ajungând în finala competiţiei de fiecare dată. Echipa lui Olivier Krumbholz a ajuns de asemenea în finală în două din ultimele trei ediţii, dorind să obţină o nouă medalie.

Cele două echipe sunt singurele care au o serie de şapte victorii consecutive la Campionatul Mondial Feminin IHF 2023, iar pentru una din ele şirul va fi probabil întrerupt în ceea ce va fi penultima partidă a lui Olivier Krumbholz în competiţia de handbal mondială, deoarece antrenorul Franţei a anunţat că se va retrage după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

"De când m-am întors, am ratat doar o singură semifinală din zece competiţii internaţionale majore, este ceva ce ne face mândri, dar este şi foarte important pentru că această perioadă evidenţiază handbalul francez. Dar trebuie să avem în vedere că este greu, foarte greu. Acum voi motiva puţin jucătoarele, pentru a merge puţin mai departe", a declarat Krumbholz.

Surprinzător, Franţa are cea mai bună ofensivă dintre cele două echipe - 222 de goluri marcate faţă de cele 206 ale Suediei - dar echipa scandinavă a primit cel mai mic număr de goluri până acum - 19,57 pe meci - exact patru mai puţin decât cele 24,57 ale Franţei.

Totuşi, echipa lui Krumbholz a strălucit în momentele importante, primind 23 de goluri în victoria împotriva Norvegiei şi 22 de goluri în victoria din sferturile de finală împotriva Cehiei.

"Am avut o competiţie minunată până acum, desigur, am jucat acasă pentru prima dată în Suedia, dar acum suntem aici, în Herning, şi vrem să livrăm cele mai bune performanţe posibile pentru a câştiga o medalie", spune Nathalie Hagman, cea mai bună marcatoare a Suediei până acum în competiţie, cu 38 de goluri, citată de site-ul oficial al IHF.

Tot vineri se joacă şi primele două meciuro din turneul pentru locurile 5-8, dintre Germania şi Cehia (12:30) şi Muntenegru cu Ţările de Jos (15:30).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici