Vinicius Jr cere UEFA să-i pedepsească pe fanii lui Atletico pentru presupusul abuz rasist. Pe reţele de socializare circulă videoclipuri în care fanii îl numesc pe jucător: "cimpanzeu"

Vinicius Jr a cerut UEFA să-i pedepsească pe fanii lui Atletico Madrid pentru presupusele scandări rasiste înaintea meciului de miercuri, din Liga Campionilor, cu Inter Milano.

190 afișări
Imaginea articolului Vinicius Jr cere UEFA să-i pedepsească pe fanii lui Atletico pentru presupusul abuz rasist. Pe reţele de socializare circulă videoclipuri în care fanii îl numesc pe jucător: "cimpanzeu"

Vinicius Jr cere UEFA să-i pedepsească pe fanii lui Atletico pentru presupusul abuz rasist. Pe reţele de socializare circulă videoclipuri în care fanii îl numesc pe jucător: "cimpanzeu"

O înregistrare video postată pe reţelele de socializare pare să-i arate pe fanii lui Atletico în faţa stadionului Metropolitano din Madrid scandând injurii rasiste la adresa atacantului lui Real Madrid.

"Sper că v-aţi gândit deja la pedeapsa lor Champions League, UEFA", a scris joi Vinicius pe platforma de socializare X.

„Este o realitate tristă că acest lucru se întâmplă chiar şi la meciurile la care nu sunt prezent".

Extrema de la Real Madrid a fost ţinta unor abuzuri rasiste în mai multe rânduri, ceea ce a declanşat o serie de campanii locale şi internaţionale, inclusiv crearea unui comitet special FIFA împotriva rasismului.

„Dacă scandările au avut loc pe stadion sau în incinta acestuia, atunci organismul disciplinar va evalua rapoartele de la meci", a declarat un purtător de cuvânt al UEFA într-un e-mail pentru Reuters.

Brazilia va juca un meci amical împotriva Spaniei pe Bernabeu pe 26 martie, în cadrul unei campanii antirasiste de susţinere a atacantului de la Real Madrid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici