Viorel Duru: Decizia Comisiei de Apel este definitivă şi inatacabilă

Directorul de Licenţieri al FRF, Viorel Duru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că decizia luată de Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere al cluburilor, de a nu acorda licenţa cluburilor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, este definitivă şi inatacabilă.

227 afișări
Imaginea articolului Viorel Duru: Decizia Comisiei de Apel este definitivă şi inatacabilă

Viorel Duru: Decizia Comisiei de Apel este definitivă şi inatacabilă

"Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere ia o decizie definitivă. Acest proces de licenţiere nu este supus niciunei căi de atac, nici la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nici la o instanţă de drept comun. Decizia Comisiei de Apel este definitivă. Nu poate fi atacată undeva. Cluburile nu au nicio cale de atac şi vor suporta consecinţele regulamentare. Nimeni nu poate schimba această decizie, nici UEFA", a spus Viorel Duru.

În schimb, surse din cadrul FRF au precizat pentru MEDIAFAX că FC Timişoara sau Gloria Bistriţa ar putea rămâne în prima ligă dacă membrii Comitetului Executiv al FRF vor acorda o excepţie în cele două cazuri, însă timişorenii nu vor putea participa în cupele europene.

Viorel Duru a menţionat totuşi că în Bulgaria a existat o excepţie prin care neacordarea licenţei clubului ŢSKA Sofia a fost ridicată ulterior la intervenţia unor factori externi. "În 2008, în Bulgaria, campioana a fost exclusă din cupele europene pentru că nu îndiplinea criteriile de licenţiere, deşi federaţia bulgară acordase licenţa. UEFA a recomandat retragerea licenţei clubului ŢSKA şi iniţial s-a retras licenţa clubului ŢSKA. A fost oarece emoţie în opinia publică, a intervenit politicul atunci, a obligat federaţia să acorde licenţa ŢSKA, dar UEFA a exclus clubul din competiţiile europene pentru doi ani", a precizat Duru.

Oficialul FRF a menţionat detaliile transferului lui Sepsi, de la Benfica la FC timişoara, tranzacţie care a condus printre altele la neacordarea licenţei clubului bănăţean. "Timişoara avea scadente două tranşe pentru suma de transfer. Una în iulie 2010 şi una în decembrie 2010. După neonorarea obligaţiilor din iulie, Benfica, prin octombrie, s-a adresat UEFA, cu rugămintea să facă o corespondenţă cu FRF, să roage clubul Timişoara să-şi onoreze datoria. Clubul din Timişoara nu a făcut nimic, nu a plătit, nu a amânat la plată, nu a declarat atunci că ar fi un litigiu. La scadenţa din decembrie, la fel, tăcere din partea Timişoarei. Benfica a urmat aceleaşi proceduri. Şi a venit 16 martie 2011 când Timişoara declară un litigiu. Ei au considerat că se încadrează, dar noi am considerat că nu a fost aşa pentru că ar fi intentat mai devreme acest litigiu. Ei au încercat amânarea sumei de plată către Benfica de-abia acum, în mai", a explicat Duru.

El a mai precizat că FRF a mai fost amendată de UEFA pentru procesul de licenţiere în două cazuri, în ultimul, din 2008, cu 70.000 de euro, dintre care jumătatea sumei plătibilă imediat, iar cealaltă parte doar pentru nereguli ulterioare. El a explicat ce s-ar fi întâmplat dacă UEFA găsea alte nereguli în procesul de licenţiere din 2008.

"S-ar fi putut activa o nouă acţiune disciplinară. Acţiunea din 2008 s-a încheiat în 2010 cu constatarea că s-a îmbunătăţit procesul de licenţiere. Acum, dacă s-ar întâmpla să nu respectăm vreo prevedere, s-ar deschide o nouă procedură disciplinară şi pentru faptul că suntem recidivişti n-ar mai funcţiona clemenţa din 2008, pentru că iniţial propunerea de amendă atunci a fost de 200.000, pe urmă s-a ajuns la 70.000 de euro, dintre care 35.000 cauţionaţi. Acum ar lua procedura de la capăt, cu noi amenzi. Nu ne putem permite în anul de graţie 2011 să zicem că nu ştim despre ce e vorba. Ori respectăm regulile şi intrăm în clubul select al UEFA, pentru că ei dau banii, ori dacă nu stăm acasă. Nu există cale de mijloc", a menţionat Viorel Duru.

Vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, locul 15, nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. Cele două cluburi au primit licenţa din partea comisiei de primă instanţă, dar directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a făcut apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici