Voina: Campionatul European este competiţia oficială cea mai puternică

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că turneul final al Campionatului European este competiţia oficială cea mai puternică, deoarece acolo se întâlnesc cele mai importante reprezentative.

26 afișări
Imaginea articolului Voina: Campionatul European este competiţia oficială cea mai puternică

Voina: Campionatul European este competiţia oficială cea mai puternică (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

"Turneul final al Campionatului European este competiţia oficială cea mai grea, pentru că reuneşte doar reprezentantele de pe acest continent. Se ştie că handbalul s-a înfiinţat aici şi nu există nicio echipă modestă la această competiţie. A fost o situaţie delicată alegerea celor 17 jucătoare care să reprezinte România la Campionatul European. Nu este uşor să laşi anumite jucătoare acasă, dar noi considerăm că am fost cât mai obiectivi pentru a alege cea mai bună formulă, care să ne reprezinte cu cinste şi demnitate la această competiţie", a spus Voina.

Tehnicianul a adăugat că grupa din care face parte România este una foarte grea: "Suntem într-o grupă de foc, alături de Spania, Serbia şi Danemarca. Mai mulţi specialişti de handbal au spus că grupa noastră este una de foc. Sperăm să fie de bun augur, pentru că nouă ne place căldura. În faza a doua a competiţiei vom intra într-o altă grupă de foc, cu Muntenegru, eterna Rusie, de care nimeni nu mai spune nimic, dar sigur ele ştiu să pregătească o astfel de competiţie. Vreau să asigur pe toată lumea că fetele vor face tot ce depinde de ele pentru a aduce bucurii tuturor românilor".

Federaţia Română de Handbal a organizat, duminică, o conferinţă de presă în care a fost anunţat lotul României pentru Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.

Lotul României este format din următoarele jucătoare: Paul Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-Maria Chintoan, Cristina Vărzaru, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Oana Şoit, Mihaela Tivadar (jucătoare de câmp).

Din delegaţia României mai fac parte şi antrenorul Radu Voina, Mariana Georgescu (medic), Adrian Ionescu, Victor Baciu (kinetoterapeuţi), Radu Cheregi (analist video), Luminiţa Dinu-Huţupan (antrenor secund), Narcisa Lecuşanu (director tehnic) şi Cristian Gaţu (preşedintele FRH).

La conferinţa de presă, secretarul general al FRH, Mihai Marinescu, a semnat un parteneriat între forul din care face parte şi grupul de firme NIRO.

Tot în cadrul evenimentului de duminică, Narcisa Lecuşanu a prezentat echipamentul cu care naţionala României va evolua la CE din Danemarca. Acesta va fi în trei variante, roşu, albastru şi galben, pe care vor fi trecute şi numele celor opt sponsori oficiali. De asemenea, Lecuşanu le-a oferit reprezentanţilor sponsorilor câte o minge şi un tricou.

La conferinţa de presă au mai fost prezenţi şi reprezentanţii cluburilor la care evoluează cele 17 jucătoare din lot, precum şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Doina Melinte.

Delegaţia României va pleca spre Danemarca, la Aalborg, luni dimineaţă, şi va disputa meciurile din grupa A preliminară, după următorul program:

7 decembrie

Ora 19.15 - Spania - România

21.45 - Danemarca - Serbia

9 decembrie

19.45 - Serbia - Spania

21.45 - România - Danemarca

11 decembrie

19.45 - România - Serbia

21.45 - Spania - Danemarca.

În celelalte trei grupe preliminare vor juca echipele:

Grupa B - Muntenegru, Croaţia, Rusia, Islanda

Grupa C - Germania, Ucraina, Suedia, Olanda

Grupa D - Norvegia, Franţa, Ungaria şi Slovenia.

Primele trei echipe clasate se vor califica în faza grupelor principale, în care nu vor avea loc meciuri cu formaţiile provenite din aceeaşi grupă preliminară, contând însă rezultatele directe din acea fază, în clasamentul iniţial. Primele trei clasate din grupele A şi B vor evolua în grupa principală I, iar primele trei clasate din grupele C şi D, vor evolua în grupa principală II (la datele 13, 14, 15 şi 16 decembrie). Din aceste două grupe principale se vor decide semifinalistele, adică formaţiile clasate pe primele două locuri, care vor juca încrucişat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mică, iar învingătoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE.

Partidele din faza grupelor principale se vor juca la MCH Multiarena (Herning, Danemarca), respectiv la Hakons Hall (Lillehammer, Norvegia), în timp ce semifinalele, finalele şi partidele de clasament final se vor derula în sala din Herning.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici